Zoektochten in Duinpanne

NerdlandSafari

Een Interactieve wandeling met Lieven Scheire en entomoloog Peter Berx als jouw persoonlijke safarigidsen.

Voor: volwassenen, jongeren en gezinnen met tieners

Wanneer: van 1 juli 2022 t.e.m. 31 augustus 2023 tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum. Kijk deze zeker eens na op onze site vooraleer je bezoek te plannen.

Meer weten over deze zoektocht

Arthropodes: een kleine zoektocht naar grote poten

Beestige zoektocht in de duintuin op verschillende niveaus. De jongsten zullen wat hulp van een volwassene zeker kunnen gebruiken. Wie al vlot kan lezen, kan dit ook in zijn eentje aan. De opdracht lijkt simpel, zoek onze ‘arthropodes’ in de tuin. En die kleine geleedpotigen? Die zijn best wel groot uitgevallen, je kan er echt niet naast kijken. Lees (of laat voorlezen), zoek, denk, kleur of doe. De verrassing die je erbij krijgt, is niet te versmaden!

Duur: +/- 45  tot 90 minuten
Voor gezinnen met kinderen 4-12 jaar.

Gratis, beschikbaar in NL/FR

Wanneer: Doorlopend tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum. Kijk deze zeker eens na op onze site vooraleer je bezoek te plannen.

Podcastwandeling: sex in the seaty

Maak kennis met de voortplanting van 6 dieren uit de Noordzee tijdens een digitale wandeling in de duintuin van Duinpanne vanaf 14 februari tot eind 2023. ‘Sex in the SEA-ty ‘ wordt u warm aanbevolen, al geven de dieren zich niet helemaal bloot. 

Duur: +/- 45 minuten
Voor tieners +16 jaar en volwassen

Deze zoektocht is gratis.

Wanneer: Vanaf 14 februari 2023 tot einde 2023, doorlopend tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum. Kijk deze zeker eens na op onze site vooraleer je bezoek te plannen.

Meer weten over deze zoektocht

 

Jo & Rosalie: diverse denk- en doe-uitdagingen

De Franstalige Jo en de Nederlandstalige Rosalie ontdekken hun gemeenschappelijk verleden aan de Frans-Belgische kust. In en rond Duinpanne vind je fragmenten uit het verhaal van ‘Jo & Rosalie’. Waag je aan denk- en doe- uitdagingen zoals een cluedo, zoek de fout, een kunstwerkje of een puzzel, alsook meer ondernemende challenges rond biodiversiteit, duurzame keuzes en samenwerken over de (taal- en generatie-) grenzen heen.

Duur: +/- 45 minuten
Voor gezinnen met kinderen +12 jaar.

Gratis, beschikbaar in NL/FR

Wanneer: Doorlopend vanaf de Paasvakantie 2023 tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum. Kijk deze zeker eens na op onze site vooraleer je bezoek te plannen.

 

Schaduwentocht

Ga op zoek naar de verschillende silhouetten van kustdieren.
Als alle silhouetten gevonden zijn, blijft er op de zoekkaart 1 dier over.
Benieuwd welk dier dit is?

Duur: +/- 45 min.
Voor gezinnen met kinderen 4-8jaar

Gratis, beschikbaar in NL/FR/DE.

Wanneer: Doorlopend tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum. Kijk deze zeker eens na op onze site vooraleer je bezoek te plannen.