Regionale Landschappen in West-Vlaanderen

Samen werken aan landschap en biodiversiteit

Met de Regionale Landschappen wil Provincie West-Vlaanderen verder werk maken van een (be)leefbaar landschap in de regio. Dat doet de Provincie samen met jouw gemeentebestuur en in overleg met de natuur-, landbouw-, jacht-, erfgoed- en toeristische sector.

Met de aanleg en het beheer van kleine landschapselementen, zoals poelen, hagen, houtkanten en boomgaarden, werken we dagelijks aan een ecologisch en visueel interessant landschap dat de leefbaarheid en de belevingswaarde van de regio verhoogt. We steken zelf de handen uit de mouwen met onze soortbeschermingsacties om de biodiversiteit een handje te helpen.

Anderzijds willen we zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren om in hun eigen tuin of buurt aan de slag te gaan. Aan de hand van allerhande activiteiten en producten laten we iedereen kennismaken met de natuur en het landschap waarin we wonen, werken en ontspannen.

Woon je in een landelijke omgeving en wil je graag je steentje bijdragen om kleine landschapselementen meer kansen te geven? Informeer je dan bij het regionaal landschap in jouw buurt.

kaart West-Vlaanderen