Zoom in op het Zwin

Betalend
Type

Omschrijving

Leerlingen gaan zelf aan de slag als onderzoeker via een uitgestippeld parcours en verwerken alle info op een iPad. Zo ontdekken ze de rijke fauna en flora van het Zwin.

Het Zwin Natuur Park is een internationale luchthaven voor vogels. De leerlingen ontdekken de rijke fauna en flora van het Zwin via een uitgestippeld parcours en gaan zelf aan de slag als onderzoeker. In het eerste leerjaar ontdek je de fascinerende biologie van het leven. Hoe ontdekten wetenschappers hoe het leven in elkaar steekt? Hoewel we al heel veel weten, blijft het boeiend om dit altijd verder te onderzoeken! De leerlingen gaan zelf aan de slag als onderzoeker met behulp van een multimeter, een schepnet, ‘transect’ en een zoekkaart. Via een uitgestippeld parcours met verschillende stopplaatsen ontdekken ze de rijke fauna en flora van het Zwin. Alle informatie wordt verzameld op een iPad. In het labo van het Natuur Educatief Centrum (NEC), worden de kleinste dieren en planten onder de microscoop onderzocht.

Praktische info

Deze activiteit gaat door in het Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8, 8300 Knokke-Heist. Alle andere praktische info (duur, kostprijs, periode,...) kan je terugvinden in de fiche bij 'downloads'.

Locatie
Zwin Natuur Park
Graaf Léon Lippensdreef 8
8300
Knokke-Heist
Heb je een vraag?
Educatieve module 'Zoom in op het Zwin'
Downloads
Activiteitenfiche Zoom in op het Zwin