Veldwerk Water

Betalend
Type

Omschrijving

Onder begeleiding scheppen leerlingen waterdiertjes uit de vijver, brengen ze op naam en inventariseren ze om de waterkwaliteit te bepalen. 

Een vijver, een beek en een poel vormen een habitat voor zeer diverse organismen. Deze macro-invertebraten worden al meer dan 20 jaar gebruikt om de biologische kwaliteit van het oppervlaktewater in Vlaanderen te bepalen. Onder begeleiding scheppen de leerlingen macro-invertebraten uit de vijver. Na het nemen van de stalen en na de determinatie, wordt een inventarisatie opgemaakt van de aanwezige organismen. Het bepalen van de Belgische Biotische Index (BBI) staat centraal, maar ook waterplanten en de relatie tussen beide komen aan bod. Het resultaat kan vergeleken worden met de waarnemingen van andere groepen, vroegere waarnemingen of met resultaten van de VMM. Veldwerk ‘Water’ is een boeiende ontdekkingstocht in een onbekend wereldje.

Praktische info

Deze activiteit gaat door in één van de onderstaande provinciedomeinen. Alle praktische informatie (duur, kostprijs, inhoud,,...) kan je terugvinden in de fiche bij de 'downloads'.

Wil je meer info of een module boeken? Neem dan contact op met het centrum van je voorkeur!

Locatie
Provinciaal bezoekerscentrum Bulskampveld
Bulskampveld 9
8730
Beernem
Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers
Eikenstraat 131
8530
Harelbeke
Provinciaal bezoekerscentrum De Blankaart
Iepersteenweg 56
8600
Diksmuide - Woumen
Provinciaal bezoekerscentrum De Palingbeek
Vaartstraat 7
8902
Ieper-Zillebeke
Provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne
Olmendreef 2
8660
De Panne
Image
Poelslak
Downloads
Activiteitenfiche Veldwerk Water