Uilen met ballen

Betalend
Type

Omschrijving

Actieve ontdekkingstocht naar de wereld van de uilen met tot slot het uitpluizen van braakballen om verrast te worden door de inhoud er van. 

Een kort gedicht vormt de aanzet voor een boeiende ontdekkingstocht naar de wereld van de uilen. Met verrekijkers speuren de kinderen naar levensechte vogels in het bos. Zo ontdekken ze hoe goed vogels zich kunnen verbergen. Een loopspel leert de kinderen dat niet alle uilen, alle muizen eten. Ze maken een voedselweb en krijgen zo een duidelijk beeld van wie wat eet. Met enkele grote afbeeldingen wordt geïllustreerd hoe en waarom uilen braakballen produceren. Ook de specifieke snavel, klauwen en magen van een uil worden van dichtbij bekeken. Tijdens een korte zoektocht, volgen de kinderen sporen van dieren. Benieuwd bij welk dier ze zullen uitkomen. Tot slot is er als wetenschapper in spe, het pluizen van braakballen, waarbij de kinderen verrast worden door de inhoud ervan.

Praktische info

Deze activiteit gaat door op onderstaande locaties. Alle andere praktische informatie (duur, periode, kostprijs,...) kan je terug vinden in de fiche bij 'downloads'.

Wil je meer informatie of een module boeken? Neem dan contact op met het centrum van je voorkeur!

Locatie
Provinciaal bezoekerscentrum Bulskampveld
Bulskampveld 9
8730
Beernem
Provinciaal bezoekerscentrum De Blankaart
Iepersteenweg 56
8600
Diksmuide - Woumen
Image
Uil
Downloads
Activiteitenfiche Uilen met ballen