Teeltkit witloof

Gratis
Type

Omschrijving

Het witte goud in de klas! Een zoektocht naar juwelen? Mijnen graven in de klasvloer? Nee! Ons witte goud is lekker en goedkoop en je wordt er niet vuil van! Het witte goud waarover wij spreken, is de waardevolle, smakelijke groente witloof. Voor ons is witloof een deel van ons normale groenteaanbod: het is zelfs de op één na meest verkochte groente in België. Maar de wereld van de witloofteelt is niet alledaags. Verdiep je samen met je leerlingen in onze Belgische trots.

Een witloofteeltkit bestaat uit een tiental witloofwortels, een zwart afdekplastic, plantenvoeding en een teelthandleiding. In de klas stop je de wortels in een emmer met water die je afdekt met zwarte plastic. Jullie witloofteelt vergt weinig verzorging. Dankzij de handige bijgeleverde handleiding bouw je de kit eenvoudig op en werk je naar plukklare witloofkroppen. Na 21 dagen kunnen jullie oogsten en proeven.

Praktische info

In december kan je een teeltkit voor jouw klas reserveren. Midden januari kan je je teeltkit ophalen in Roeselare (Beitem) of Brugge. Dit aanbod is gratis en enkel voor West-Vlaamse scholen (zolang de voorraad strekt), met een maximum van 3 teeltkits per vestiging van een school.

Bestel een witloofkit en andere handige tips

Heb je een vraag?