Spelen met Boris

Betalend
Type

Omschrijving

Op deze tocht worden kinderen, samen met Boris, de bostrol, geprikkeld om op een speelse en muzische manier het herfstbos actief te ontdekken met alle zintuigen.

De kinderen gaan op stap met Boris, een echte bostrol uit Noorwegen!
Na het zingen van het herfstlied worden de kinderen voortdurend geprikkeld om op een speelse en muzische manier het herfstbos actief te ontdekken met alle zintuigen! Daarvoor maken ze onder andere een boomschilderij, leren elementen van de herfst kennen door middel van een herfstgedicht, beelden de groei van een vruchtje tot boom uit, gaan op zoek naar kriebelbeestjes, lossen dierenraadseltjes op, en nog heel wat meer. Tussendoor kunnen de kinderen zich ook nog uitleven tijdens een bosspel. Een actieve en creatieve module!

Praktische info

Deze activiteit gaat bij voorkeur door in Bezoekerscentrum De Palingbeek, maar kan ook op andere locaties georganiseerd worden zoals Bommelaar, Polygoonbos, Galgebossen, Gasthuisbossen, Rode Berg, Helleketelbos, Kemmelberg, Sint-Sixtusbossen, Tortelbos, Vestingen, Eeuwenhout en Park Zonnebeke. Alle andere praktische informatie (duur, inhoud, periode,...) kan je terugvinden in de fiche bij 'downloads'.

Locatie
Provinciaal bezoekerscentrum De Palingbeek
Vaartstraat 7
8902
Ieper-Zillebeke
Provinciedomein Kemmelberg
Kasteeldreef
8950
Heuvelland
Heb je een vraag?
Image
Downloads
Activiteitenfiche Spelen met Boris