Solitair solidair

Betalend
Type

Omschrijving

Onderzoeksopdrachten om kennis te maken met het leven van solitaire wespen en bijen.

Na een korte introductie onderzoeken de kinderen geprepareerde insecten in potloepjes. Zo ontdekken ze de verschillen tussen vliesvleugeligen (bijen, hommels en wespen) en andere insecten. Daarna volgt een spelopdracht met foto’s en beschrijvende fiches die aantonen dat er vele soorten solitaire bijen en wespen bestaan. Een korte zoekopdracht naar het gepaste voedsel voor elk diertje toont aan dat solitaire bijen en wespen heel uiteenlopende voedingsgewoonten hebben. Na het bekijken van een broedgang vol eitjes en larven van de zandbij, wordt de activiteit afgesloten met de bouw van een eigen insectenhotel. Zo kan het observeren van deze beestjes verder gezet worden in de eigen schoolomgeving.

Praktische info

Deze activiteit gaat door in één van de twee onderstaande bezoekerscentra. Alle andere praktische informatie (duur, kostprijs, inhoud,...) kan je terugvinden op de fiche bij de 'downloads'.

Wil je graag meer informatie of een module boeken? Neem dan contact op met het centrum : Provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers (E [email protected], T 056 23 40 10 of boek online)

Locatie
Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers
Eikenstraat 131
8530
Harelbeke
Image
Downloads
Activiteitenfiche Solitair solidair