Oriëntatieparcours met natuuropdrachten

Betalend
Type

Omschrijving

Actief parcours waarbij leerlingen zelfstandig leren kaartlezen en zich oriënteren. Tijdens de tocht beleven ze de natuur in de ruimste zin van het woord.

Jezelf oriënteren, kan jij het? Een eenvoudige introductieopdracht leert de leerlingen hoe ze een plattegrond moeten houden en interpreteren om zich te kunnen oriënteren.

Daarna gaan ze aan de slag met een echte kaart. Waaruit bestaat een kaart? Hoe moet ik een kaart houden? Hoe kan ik een kaart lezen? Zelfstandig en verdeeld in kleine groepjes, trekken de leerlingen het domein in.

Met een topografische kaart, een kompas en een zakje basismateriaal, gaan ze op zoek naar een aantal oriëntatiepalen. Bij elke plaats hoort een opdracht. Deze opdrachten spitsen zich niet alleen toe op de natuur (boomhoogte en boomdikte meten, beestjes spotten,…) maar gaan evenzeer over taal, techniek en natuurbewustwording: Franse of Latijnse woordenschat oefenen, landschapslezen en een aantal technische instrumenten leren hanteren (grondboor, decibelmeter, waterthermometer).

Praktische info

  • locatie: provinciaal recreatie- en natuurcentrum De Gavers
  • doelgroep:  3e tot 6e leerjaar en 1e/ 2e secundair
  • prijs: 4.50 euro per leerling
  • meer info en boeken via: Moev: [email protected]
shutterstock_146678666.jpg