Op verkenning in ons zonnestelsel

Betalend
Type

Omschrijving

Leuke en speelse kennismaking met 'de ruimte' en alles wat daar bij hoort (o.a. planeten, telescopen,…) in AstroLAB Iris.

De kinderen maken op een leuke en speelse manier kennis met de ruimte en alles wat erbij hoort. We beginnen bij de astronauten en schieten een waterraket af. Daarna komen ze te weten hoeveel keer groter sterren zijn dan planeten en leren ze onze acht planeten en hun kenmerken kennen. Ze krijgen antwoorden op verschillende vragen: Bestaan marsmannetjes echt? Waarom is het zo warm op planeet Venus? Wat vliegt er allemaal rond onze aarde? Aan de hand van tekeningen, animaties en maquettes worden de reusachtige afstanden in de ruimte begrijpelijk voorgesteld. Ze maken ten slotte ook kennis met verschillende telescopen en bij mooi weer bekijken ze de zon. We sluiten af met een leuk filmpje in de filmzaal.

Praktische info

Deze activiteit gaat door in het Bezoekerscentrum De Palingbeek, Vaartstraat 7, 8902 Ieper-Zillebeke. Alle andere praktische informatie (duur, periode, kostprijs,...) kan je terugvinden in de fiche bij 'downloads'.

Locatie
Provinciaal bezoekerscentrum De Palingbeek
Vaartstraat 7
8902
Ieper-Zillebeke
Heb je een vraag?
Image
Downloads
Activiteitenfiche Op verkenning in ons zonnestelsel