Moord in de poel

Betalend
Type

Omschrijving

Detectivespel waarbij kinderen op een speelse manier de bewoners van de poel en hun voedselrelaties onderzoeken en leren kennen. 

In deze module wordt de levensgemeenschap van een poel onderzocht. Kinderen worden verwonderd over het leven in en rond de poel en krijgen een eerste inzicht in het belang van poelen. Op een speelse manier worden enkele voorname bewoners van de poel voorgesteld. Daarna gaan de kinderen in deelgroepjes aan de slag. Als echte speurders gaan ze op zoek naar de moordenaar van één van de poelbewoners. Tijdens hun onderzoek maken de kinderen kennis met de voedselrelaties tussen de dieren in de poel. Er ontstaat een heus voedselweb. Ook de plantengroei, de vorm van de poel en de kwaliteit van het water worden onderzocht. Een activiteit voor knappe speurders die zin hebben in nattigheid!

Praktische info

Deze activiteit gaat bij voorkeur door in één van onderstaande provinciedomeinen, maar kan ook op een andere locatie georganiseerd worden. Ook in de regio Roeselare is dit spel opgenomen in het vaste aanbod. Alle praktische informatie (duur, inhoud, periode,kostprijs,...) kan je terugvinden in de fiche bij de 'downloads'. 

Wil je meer info of een module boeken? Neem dan contact op met het centrum van je voorkeur!

Locatie
Provinciaal bezoekerscentrum Bulskampveld
Bulskampveld 9
8730
Beernem
Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers
Eikenstraat 131
8530
Harelbeke
Provinciaal bezoekerscentrum De Blankaart
Iepersteenweg 56
8600
Diksmuide - Woumen
Provinciedomein IJzerboomgaard
IJzerdijk 41
8600
Diksmuide
Image
Libel
Downloads
Activiteitenfiche Moord in de poel