Lentekriebels

Betalend
Type

Omschrijving

Spelenderwijs gaan kinderen op lente-verkenning met de seizoensfee of -tovenaar om kennis te maken met alle aspecten van de lente: voorjaarsbloeiers, vogels die nest maken en broeden, kikkers en rupsen.

De kinderen gaan op stap met een seizoensfee of -tovenaar die zich heeft overslapen. Is de lente daardoor wel goed gestart in het bos? Spelenderwijs maken de kinderen kennis met alle aspecten van de lente. Waarom zingen vogels en hoe kunnen zij verleiden? We maken, net als vogels, een groot nest maar ontdekken ook het nest van andere bosdieren.
Vogels broeden op eieren. Maar hoe zit het bij de kikkers, rupsjes en vlinders? We speuren naar voorjaarsbloeiers en dansen met de bijen. Zo leren we hoe zij hun voedsel vinden. Weet jij wanneer kleine vogels hun nest verlaten? Kom mee en luister naar het verhaal van de seizoensfee!

Praktische info

Deze activiteit gaat bij voorkeur door in Bezoekerscentrum De Palingbeek, maar kan ook georganiseerd worden op een andere locatie zoals Bommelaar, Polygoonbos, Galgebossen, Gasthuisbossen, Rode Berg, Helleketelbos, Kemmelberg, Sint-Sixtusbossen, Tortelbos, Vestingen, Eeuwenhout, Park Zonnebeke,... Alle andere praktische informatie (duur, kostprijs, periode,...) kan je terugvinden in de fiche bij de 'downloads'.

Locatie
Provinciaal bezoekerscentrum De Palingbeek
Vaartstraat 7
8902
Ieper-Zillebeke
Provinciedomein Kemmelberg
Kasteeldreef
8950
Heuvelland
Heb je een vraag?
Image
Downloads
Activiteitenfiche Lentekriebels