Landschapskoffer

Betalend

Omschrijving

De Landschapskoffer is een boeiend instrument om met de hele klas in het landschap te werken. Hij biedt een ruime waaier aan activiteiten en boeit, door de afwisseling, van het begin tot het einde.

Maar weet wel dat aan landschap nooit een einde komt.  Waarnemen doe je met je ogen maar ook met je mond, je oren, je neus... je hele lichaam. Een landschap waarnemen doe je op dezelfde manier. Maar zie je wel de dingen die er zijn, zie je de details of kijk je over alles heen ? Hoor en voel je wel het landschap ? Een landschap vertelt een verhaal. Het is als een boek dat moet gelezen worden wil je dit verhaal kennen. Vanzelfsprekend moet je eerst kunnen lezen vooraleer je het boek ter hand neemt. En jawel. Het landschap kan je leren lezen, de inhouden en achtergronden van dit boek kan je ontdekken en beoordelen.  De Landschapskoffer helpt je hierbij.

In eenvoudige stapjes leer je observeren, analyseren, meten en schatten, oriënteren , interpreteren. En wees er zeker van: je loopt achteraf met een heel andere ‘kijker’ rond. Wat je vroeger in je eigen omgeving nog niet waarnam ga je nu vol verwondering ontdekken in een landschap dat je voor het eerst op deze manier beleeft. 

Praktische info

  • aanbieder: Stad-Land-schap 't West-Vlaamse hart, i.s.m. Provincie West-Vlaanderen, dienst Natuur- en Milieueducatie
  • doelgroep: 1ste tot 6de leerjaar
  • duur: 2 uur
  • begeleiding:  streekverkenner (met minstens 1 leerkracht)
  • periode: lente, zomer, herfst, winter
  • groep: max. 25 leerlingen
  • prijs: € 60 * (waarvan de gemeente € 30 op zich kan nemen)


De landschapskoffer dient door de school zelf aangevraagd, opgehaald en teruggebracht te worden bij de milieudienst van de gemeente.  De landschapskoffer ontlenen is gratis ! 

Reserveer deze module

Heb je een vraag?