Het bos door de ogen van...

Betalend
Type

Omschrijving

Aan de hand van verschillende methodieken en materialen bekijken kinderen het bos door de ogen van een pissebed, een boswachter, een hond, een laars, een onderzoekster en een kunstenaar.

Samen gaan we op ontdekkingstocht naar het bos. Tijdens de tocht zijn er verschillende stopplaatsen, daar kijken de kinderen door de ogen van ‘iemand’ of ‘iets’ anders en beleven zij het bos afwisselend als pissebed, laars, hond, onderzoekster, boswachter en kunstenaar. Die stellen zichzelf telkens voor in een raadseltje. De kinderen luisteren en raden over wie of wat het gaat. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende didactische werkmiddelen en werkvormen. De kinderen maken onder andere gebruik van een Ferrariskaart, pictogrammen, het bosreglement, loeppotjes, zoekkaarten voor kriebelbeestjes e.a. Creatieve opdrachten, inleefoefeningen, takkenspelletjes e.a. komen aan bod.

Praktische info

Deze activiteit gaat bij voorkeur door in één van de onderstaande provinciedomeinen, maar kan ook op een andere locatie georganiseerd worden. Alle andere praktische informatie (duur, kostprijs, periode,...) kan je terugvinden op de fiche bij 'downloads'.

Wil je graag meer informatie of een module boeken? Neem dan contact op met het centrum van je voorkeur!

  • Provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers - activiteit voor 2e en 3e graad lager onderwijs (E [email protected], T 056 23 40 10 of boek online)
  • Bezoekerscentrum De Palingbeek - activiteit enkel voor de 3e graad (kan ook in Helleketelbos, Kemmelberg en Vestingen) (E [email protected] of T 057 23 08 40)
Locatie
Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers
Eikenstraat 131
8530
Harelbeke
Provinciaal bezoekerscentrum De Palingbeek
Vaartstraat 7
8902
Ieper-Zillebeke
Provinciedomein Kemmelberg
Kasteeldreef
8950
Heuvelland
Image
Downloads
Activiteitenfiche Het bos door de ogen van...