Herbos jezelf!

Betalend
Type

Omschrijving

Creatief en speels parcours met opdrachten over het bos in relatie tot de mens. 

We nodigen de kinderen en de leerkracht uit om zich geestelijk en lichamelijk te herbossen. het bos nodigt ons uit om te bewegen, om de bosgroet te doen en om een kunstwerk te maken. Op een expressieve manier ontdekken we welke stoffen uit bladeren, bloemen en schors goed zijn voor ons. We leren de bomen van het bos kennen en zoeken schuilplaatsen waar dieren hun heil kunnen vinden tussen zijn takken en bladeren. Nadat we ook de gezondheid van het bos onderzocht hebben, keren we als herboren terug naar de klas. 

Praktische info

Deze activiteit gaat bij voorkeur door in één van de twee onderstaande provinciedomeinen, maar kan ook op andere locaties in de buurt georganiseerd worden. De activiteit duurt 2 uur en wordt begeleid door iemand van het bezoekerscentrum en minstens één leerkracht. Er kunnen max. 25 leerlingen mee. Qua periode kies je best voor een activiteit in de periode maart-juni of september-november. Je voorziet best aangepaste kledij en schoeisel. De activiteit kost 60 €. 

Alle informatie bijeen op een uitprintbare fiche? Zie downloads!

Wil je meer informatie of een module boeken? Neem dan contact op met het centrum van je keuze!

  • Bezoekerscentrum Bulskampveld (E [email protected] of T 050 55 91 00) Opgelet! Deze activiteit wordt op deze locatie enkel nog georganiseerd voor leerlingen 2e graad!
  • Bezoekerscentrum De Palingbeek ( kan ook in Bommelaar, Polygoonbos, Galgebossen, Gasthuisbossen, Rode Berg, Helleketelbos, Kemmelberg, Sint-Sixtusbossen, Tortelbos, Eeuwenhout en Park Zonnebeke) ( E [email protected] of T 057 23 08 40)
Locatie
Provinciaal bezoekerscentrum Bulskampveld
Bulskampveld 9
8730
Beernem
Provinciaal bezoekerscentrum De Palingbeek
Vaartstraat 7
8902
Ieper-Zillebeke
Provinciedomein Kemmelberg
Kasteeldreef
8950
Heuvelland
Educatieve module 'Herbos jezelf' in Bulskampveld
Downloads
Activiteitenfiche Herbos jezelf