Hemelobjecten en telescoopopbouw

Betalend
Type
Doelgroep

Omschrijving

Leerlingen komen meer te weten over de werking van de telescopen van AstroLab Iris en over verschillende ruimte-fenomenen. 

De leerlingen maken kennis met de telescopen van AstroLAB IRIS. Ze kijken naar de zon door een H-Alfa telescoop en komen meer te weten over de werking. In het optisch labo zien ze hoe spiegels voor telescopen geslepen worden en hoe die getest worden. Daarna wordt aan de hand van animaties meer uitleg gegeven over verschillende fenomenen in de ruimte. De werking van sterren komt onder andere uitvoerig aan bod. Er wordt ook tijd voorzien om vragen van de leerlingen te beantwoorden. We bezoeken vervolgens de tweede sterrenwacht, waar de grootste amateurtelescoop van de Benelux staat. Bij avondbezoek is er tijd om met die telescoop waar te nemen. We sluiten af met een multimediale voorstelling.

Praktische info

Deze activiteit gaat door in het Bezoekerscentrum De Palingbeek. Alle andere praktische informatie (duur, kostprijs, mogelijkheden...) zijn terug te vinden in de fiche bij de 'downloads'.

Locatie
Provinciaal bezoekerscentrum Palingbeek
Vaartstraat 7
8902
Ieper-Zillebeke
Heb je een vraag?
Image
 Astrolab IRIS
Downloads
Activiteitenfiche Hemelobjecten en telescoopopbouw