Foodrock, een duurzame maaltijd voor wereldsterren

Betalend
Type

Omschrijving

Een interactieve workshop waarmee jongeren op een speelse manier kennis maken met duurzame voedselproductie en consumptie in een steeds kleiner wordende wereld. Via korte opdrachtjes maken ze kennis met lokale handel, globalisering, voedselkilometers, seizoensgebonden consumeren,…

Muziek, festivals,... vormen de leefwereld van de jongeren. Dit grijpen we aan om rond het thema voeding Noord en Zuid letterlijk samen te brengen. De leerlingen staan stil bij hun voeding en hun keuzes als consument. Twee ervaren animatoren, een Vlaamse landbouwster en vrouw uit het Zuiden brengen de thematiek nog verder tot leven. De workshop mondt uit in een mondiale kooksessie. Proef letterlijk van het resultaat.

Deze workshops is uitgewerkt voor ASO-leerlingen, alsook voor TSO/BSO leerlingen. 

Praktische info

FOODROCK-lesmaterialen kunnen besteld of ontleend worden:

  • Gratis ontlenen in 1 van de 7 uitleendiensten landbouweducatie van de provincie West-Vlaanderen
  • Bestellen : Een lespakket met alle materialen (2 versies beschikbaar: ASO of TSO/BSO) aankopen voor 20 euro (+verzendingskosten). Bestellen via Inagro ([email protected] of T 051 27 32 25)

FOODROCK-handleiding en alle werkmaterialen kunnen gratis gedownload worden:

Download hier alle documenten

Aan de slag in de klas met FOODROCK

  • De workshop is zeer interactief opgesteld en vraagt begeleiding van 4 personen. Begeleid zelf de workshop met leerkrachten van de school (1 trekker + 3 helpers met beperkte voorbereiding). De handleiding helpt je praktisch op weg en voorziet je van de nodige materialen.
  • Je kan ook een Noord- en Zuid-animator inschakelen voor een meer beklijvende aanpak. De school voorziet aanvullend 2 begeleiders. Neem contact op via email ([email protected]) of telefoon (051 27 32 25). De kostprijs van deze workshop is 160€ basisprijs aangevuld met een km-vergoeding en 40€ voor de ingrediënten). Informeer voor subsidies via Kleur Bekennen West-Vlaanderen (info hierover op www.kleurbekennen.be).

Ontdek ook alle extra informatie op de site

Heb je een vraag?