Omschrijving
Experimenteel onderzoek naar de invloed van abiotische factoren op het leven in een poel.
Duurzaam omgaan met water is vandaag de dag een must! De module ‘Duurzaam water’ stapt af van het klassieke chemisch wateronderzoek en laat de leerlingen vertrekken vanuit hun eigen leefwereld. Een kast vol huisraadproducten, enkele dataloggers en een handvol onderzoeksvragen zetten de leerlingen aan tot het uitvoeren van verschillende experimenten. Stap voor stap wordt de invloed van huisraadproducten op de abiotische factoren in een poel blootgelegd. Ontdek waarom de poelslak niet zo gelukkig is met het zout in je bad of waarom afwasmiddel ervoor zorgt dat een schaatsenrijder verdrinkt. Tot slot laten puzzelstukken de leerlingen toe, zelf de schakels tussen de abiotische factoren, de mens en het leven in een poel te maken. Wie kan de puzzel vervolledigen?
Deze nieuwe module, ontwikkeld door de dienst NME (provincie West-Vlaanderen), biedt leerlingen een uitdagend onderzoek waarbij duurzaam omgaan met water en autonoom groepswerk centraal staan.
Praktische info
Deze activiteit gaat door in Bezoekerscentrum Bulskampveld. Alle andere praktische informatie (duur, kostprijs, periode,...) kan je terugvinden in de fiche bij de 'downloads'.