De schatkist van Boris

Betalend
Type

Omschrijving

Speelse ontdekkingstocht in het bos waarbij kinderen speuren naar de vele schatten van het bos en zo de gebruikswaarde van het bos voor mens en dier leren kennen.

De kinderen ontdekken de gebruikswaarde van het bos voor mens en dier. Wie gebruikt het bos? De dieren gebruiken ze als leef- en eetplaats, de mensen om zich te ontspannen, je kan producten uit het bos gebruiken als voedsel en om allerlei bouwsels te maken.
De kinderen worden speurneuzen. Boris heeft een zak vol voorwerpen die hij niet thuis kan brengen en de kinderen
moeten daarbij helpen. Telkens ze een voorwerp bij een boom of plaats kunnen plaatsen, krijgen ze een sleutel. Eén van de zes sleutels geeft toegang tot de schatkist die de gids (of leerkracht) heeft verborgen op het einde van de wandeling op een leuke plek. Zo maken de kinderen kennis met de vele schatten van het bos.

Praktische info

Deze activiteit gaat bij voorkeur door in één van de onderstaande bezoekerscentra, maar kan ook op een andere locatie georganiseerd worden. Alle andere praktische informatie (duur, contactgegevens, kostprijs,...) kan je terugvinden in de fiche bij 'downloads'.

Wil je meer informatie of een module boeken? Neem dan contact op met het centrum van je voorkeur!

  1. Bezoekerscentrum De Palingbeek (kan ook in Bommelaar, Polygoonbos, Galgebossen, Rode Berg, Helleketelbos, Kemmelberg, Sint-Sixtusbossen, Tortelbos, Vestingen, Eeuwenhout en Park Zonnebeke) (E [email protected] of T 057 23 08 40)
  2. Bezoekerscentrum De Blankbaart (E [email protected] of T 051 54 59 48)
Locatie
Provinciaal bezoekerscentrum De Palingbeek
Vaartstraat 7
8902
Ieper-Zillebeke
Provinciaal bezoekerscentrum De Blankaart
Iepersteenweg 56
8600
Diksmuide - Woumen
Provinciedomein Kemmelberg
Kasteeldreef
8950
Heuvelland
Image
Winter in het bos
Downloads
Activiteitenfiche Schatkist van Boris