De ransel. In het spoor van soldaat W.A. Stokes

Betalend
Type

Omschrijving

De kinderen volgen het spoor van een 17-jarige soldaat  uit WO I die begraven ligt in de Palingbeek. Aan de hand van de inhoud van zijn rugtas stappen ze door de rijke geschiedenis van het domein en zoeken ze naar verbanden tussen het oorlogslandschap van toen en het natuurdomein van nu.

Herinneringseducatie Wereldoorlog I: In ‘De ransel’ volgen de kinderen het spoor van W.A. Stokes, een 17-jarige soldaat uit WO I, die begraven ligt in het domein van De Palingbeek, op Hedge Row Trench Cemetery. Aan de hand van de inhoud van zijn ransel, een stapeltje brieven en de doos met persoonlijke spullen die na zijn dood aan zijn ouders werden bezorgd, stappen ze doorheen de rijke geschiedenis van het domein en zoeken ze naar de verbanden tussen het oorlogslandschap van toen en het natuurdomein van nu. Indien voldoende tijd is er een extra opdracht voorzien in het bezoekerscentrum, waar de kinderen creatief aan de slag gaan. Ze maken en schrijven een gepersonaliseerd postkaartje met natuurlijke materialen, zo krijgen ze de kans om hun gevoelens rond het thema te uiten.

Praktische info

Deze activiteit gaat door in het Bezoekerscentrum De Palingbeek. Alle andere praktische informatie (duur, kostprijs, periode,...) kan je terugvinden in de fiche bij 'downloads'.

Deze module kan ook op maat aangepast worden: oudere/jongere leerlingen, grote groepen,... Neem contact op met het bezoekerscentrum voor meer info en praktische afspraken. 

Locatie
Provinciaal bezoekerscentrum De Palingbeek
Vaartstraat 7
8902
Ieper-Zillebeke
Heb je een vraag?
Image
Kind krijgt buiten les
Downloads
Activiteitenfiche De Ransel