De kruiden van Articuno

Betalend
Type

Omschrijving

Activiteit waarin speels onderzoek naar de verschillende toepassingen van kruiden centraal staat. 

Tijdens zijn toektocht naar kruiden heeft Professor Articuno tal van kwaaltjes opgelopen. Zijn verhaal daagt de kinderen uit om op onderzoek te gaan in de kruidentuin. De kinderen voeren via een doorschuifsysteem 4 verschillende opdrachten uit. Hierbij staan groepswerk en onderzoekend leren centraal.
De eerste opdracht laat de kinderen toe kruiden te onderscheiden door gebruik te maken van de verschillende zintuigen. Bij de tweede opdracht zorgen raadsels ervoor dat de kinderen uit een gegeven aantal kruiden, één kruid kunnen selecteren. De zoektocht naar verschillende kruiden bij de derde opdracht leert de kinderen dat de kruiden naargelang hun gebruik ingedeeld kunnen worden in medicinale planten, industriële planten en keukenkruiden. Bij de laatste opdracht speuren de kinderen in een mand naar de producten die de kwaaltjes van de professor kunnen verhelpen.

Praktische info

Deze activiteit gaat door in het Bezoekerscentrum Bulskampveld. Alle andere praktische informatie (duur, kostprijs, periode,...) kan je terugvinden in de fiche bij de 'downloads'.

Locatie
Provinciaal bezoekerscentrum Bulskampveld
Bulskampveld 9
8730
Beernem
Heb je een vraag?
Image
Downloads
Activiteitenfiche De kruiden van Articuno