Bordspel 'This is not a game'

Betalend
Type

Omschrijving

This is not a game is een bordspel waarbij leerlingen zich inleven in het verhaal van een vluchteling.

  • Voor leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs, alle graden van het secundair onderwijs en het volwassenonderwijs (past binnen de eindtermen)
  • In de handleiding vindt de leerkracht een verwijzing naar alle relevante eindtermen.

Heel concreet zijn er 14 vluchtelingen, die leefden tussen de middeleeuwen en het heden. Zij brengen hun waargebeurde verhaal over hun tocht naar en uit ons land.

Leerlingen verkennen via verhaalkaarten en doe-opdrachten het parcours van de vluchtelingen. Zo krijgen kinderen en jongeren inzicht in wat vluchten is, maken ze kennis met enkele basisbegrippen en ontdekken ze spelenderwijs de impact van vluchten. In de speldoos zitten alle nodige materialen, geschikt om te spelen met je klas (of verdeeld in 4 groepjes). Een handleiding voor de leerkracht geeft ondersteuning bij de naverwerking in de klas.

This is not a Game werd ontwikkeld door FARO (Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed), Vluchtelingenwerk Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen (Netwerk Oorlog en Vrede).

Kostprijs

25 euro

Er is een reductietarief van 10 euro voor West-Vlaamse scholen en bezoekers van de BE.LAND tentoonstelling. *

*BE.LAND is een rondreizende tentoonstelling die getuigenissen brengt van vluchtelingen en ervaringen met de gastvrijheid van Belgische middenveldorganisaties en vrijwilligers vertelt. Een overzicht van de verschillende locaties waar de tentoonstelling bezocht kan worden is te vinden op de website van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Bestel het spel via de webshop

 

Heb je een vraag?