Bijen, hommels en wespen

Betalend
Type

Omschrijving

Speels onderzoek naar de leefwereld van bijen, hommels en wespen om te weten hoe je ze kan herkennen, hoe ze leven en wat je kan doen als je geprikt wordt. 

De kinderen leren het verschil tussen een bij, een hommel en een wesp kennen door een reeks opdrachten waarbij ze zelf één van deze dieren worden. ‘Wie ben ik?’ is een eenvoudige determinatieoefening waarbij ze de verschillende kenmerken van wespen, hommels en honingbijen leren kennen. Tijdens een constructieopdracht ontdekken ze de bouw van de verschillende nesten. Het voedselspel leert ze niet alleen waarmee deze insecten zich voeden maar toont ook aan hoe waardevol al deze dieren zijn voor de mens en de natuur. In de afsluitende quiz komen de bedreigingen voor deze dieren aan bod. Vragen als ’Wat doe je als een wesp of een bij je geprikt heeft?’ en ‘Sterven ze als ze geprikt hebben?’ krijgen een antwoord.

Praktische info

Deze activiteit wordt georganiseerd in onderstaande bezoekerscentra. Alle andere praktische informatie (duur, periode, kostprijs,...) kan je terugvinden in de fiche bij de 'downloads'.

Wil je meer informatie of een module boeken? Neem dan contact op met het centrum van je voorkeur!

Locatie
Provinciaal bezoekerscentrum Bulskampveld
Bulskampveld 9
8730
Beernem
Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers
Eikenstraat 131
8530
Harelbeke
Image
Hommel op paardenbloem
Downloads
Activiteitenfiche Bijen hommels en wespen