Aan het werk op de Milieuboerderij

Betalend
Type

Omschrijving

Een dagje meehelpen met de medewerkers met een verstandelijke beperking op de milieuboerderij. Naargelang weer en seizoen doe je minstens 3 activiteiten. Deze activiteit is verschillend uitgewerkt volgens leeftijd van de kinderen.

2e en 3e kleuteronderwijs, 1e graad lager onderwijs

Een dagje echt veldwerk op De Milieuboerderij, met de nadruk op kijken, doen en ontdekken. Op De Milieuboerderij werken 15 medewerkers met een verstandelijke beperking. Ze verzorgen de boerderijdieren en staan in voor het beheer van de ecologische tuin. In een gevarieerd programma worden minstens een 3-tal activiteiten ervaren. Het aanbod varieert naargelang het seizoen en het weer. Er wordt zoveel mogelijk buiten gewerkt. Er zijn alternatieven voorzien bij regenweer. Een aantal mogelijke activiteiten zijn snoeien, hakselen, wieden, composteren, soep maken, snoezelen met de dieren, een ritje op ezel en paard, …

2e graad lager onderwijs

Vandaag is het samen ‘doen’ belangrijker dan het ‘leren’, ook al geven we je natuurlijk graag wat uitleg over het leven op de boerderij. We steken de handen uit de mouwen en helpen de mensen van De Milieuboerderij, een dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. We werken in minimum 3 groepen met een doorschuifsysteem, zo krijg je zeker een gevarieerd aanbod van opdrachten. We verzorgen de dieren, we maken compost of hakselen het hout. Ook in de bio-tuin is er veel te doen en een ritje op het paard is een must. Bij regenweer voorzien we een kookactiviteit om ons op te warmen. Voorzie alvast je werkkledij, want hier wordt gewerkt!

3e graad lager onderwijs

Een dagje echt ‘veldwerk’ op De Milieuboerderij, waar een 15-tal medewerkers met een mentale beperking zijn tewerkgesteld. Ze verzorgen de boerderijdieren en staan in voor het beheer van de ecologische tuin. In een gevarieerd programma worden minstens een 3-tal activiteiten ervaren. Het aanbod varieert naargelang het seizoen en het weer. Er wordt zoveel mogelijk buiten gewerkt. Er zijn alternatieven voorzien bij regenweer. Een aantal mogelijke activiteiten zijn snoeien, hakselen, wieden, composteren, soep maken, bakken, verzorging van de dieren, kruidenverwerking… Niet alleen leren, maar ook doen staat centraal.

Praktische info

Deze activiteit gaat door op de Milieuboerderij op provinciaal domein De Palingbeek. Alle andere praktische informatie (duur, kostprijs, periode,...) kan je terugvinden in de fiche bij 'downloads'.

Locatie
Milieuboerderij De Palingbeek
Vaartstraat 7
8902
Ieper-Zillebeke
Heb je een vraag?
Image
Downloads
Activiteitenfiche Milieuboerderij (3e kleuter)
Activiteitenfiche Milieuboerderij (1e graad)
Activiteitenfiche Milieuboerderij (2e graad)
Activiteitenfiche Milieuboerderij (3e graad)
Activiteitenfiche Milieuboerderij (1e graad secundair onderwijs)