Subsidie bezoek West-Vlaamse erfgoedlocaties

De Provincie wil het bezoek aan West-Vlaamse erfgoedlocaties door scholen, jongeren, jeugdverenigingen en kansarmen stimuleren door tussenkomst in de kosten zoals transport, toegangsgelden en gidsen. Een belangrijk onderdeel is het educatief karakter van het erfgoedbezoek. Het betreft een inhoudelijk relevant bezoek waarbij de doelgroepen West-Vlaams erfgoed ontdekken met een gids of een educatief pakket en dat in klasverband of groepsverband voorbereiden of verder verwerken. Naast historisch-culturele erfgoedlocaties komen ook erfgoed-gerelateerde bedrijven in aanmerking voor dergelijk bezoek wat technisch en beroepsonderwijs kan aanspreken of vakoverschrijdend werken met STEAM-vakken.

Voorwaarden

Voor wie?

(*) in West-Vlaanderen

Reglement

De inspiratielijst omvat West-Vlaamse erfgoedlocaties die in aanmerking komen voor een dergelijk educatief bezoek. Heb je zelf andere suggesties?

Vul de inspiratielijst aan

Vragen? 

Bel gerust naar Veronique Declercq op het nummer 0475 40 37 19.

Bedrag

Tot 60 % terugbetaling van:

  • Gidskosten
  • Toegang- of deelnamekosten

Tot 70 % terugbetaling van:

  • Huur bussen
  • Openbaar vervoer
  • Huur van fietsen

Tussenkomst overnachtingskosten

 

Aanvragen

Voor het bezoek:

Na het bezoek:

Alle verantwoordingsdocumenten ten laatste 2 maanden na het bezoek doormailen naar [email protected] samen met maximum 2 foto’s per locatie en bewijzen van de provinciale herkenbaarheid (gebruik logo en vermelding: met steun van…).