Ontdek de kruidentuin in het Bulskampveld!

Waar?

De kruidentuin bevindt zich aan de achterzijde van het kasteel, tegenover de ingang van het Bezoekerscentrum. De kruidentuin is toegankelijk via de trappen of het hellend vlak naast de toiletten. Een plattegrond van de kruidentuin vind je hier.

Hoe?

  • Op eigen tempo

De unieke kruidentuin is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De vroegere ommuurde moestuin van het kasteel telt ruim 400 verschillende kruiden.

  • Via workshops en wandelingen

Bekijk het activiteitenaanbod. Elke maand is er een begeleide activiteit, afhankelijk van de geldende coronamaatregelen kan deze al dan niet doorgaan!

  • Met de folder 'Wandeling in de kruidentuin langs 20 mythische planten'

In de folder staat een wandellus met uitleg over en langs 20 mythische planten. Op de route zijn er ook filmpjes te bekijken. Via de twee beeldschermen in de kruidentuin kom je meer te weten rond de symbolische betekenis en het medisch belang in de 16de eeuw. 
Deze folder is gratis te verkrijgen via het onthaal van het Bezoekerscentrum. 

  • Via de QR-codes

In de toekomst zullen er verspreid over de  kruidentuin bij heel wat kruiden QR-codes staan. Wanneer je deze inscant kom je in de wondere wereld van dat kruid terecht!
Je komt er meer te weten over de naam, het gebruik, historiek, enz. 
Alle stadia van de plant komen tot leven via foto’s. Via filmpjes wordt het volksgeloof en de geneeskracht in de 16de eeuw gebracht. Bij de culinaire recepten krijg je alvast het water in de mond!

Beleef het zelf en ga op ontdekking in de kruidentuin!
 

Kruidentuin Bulskampveld