Bezoekerscentra en andere provinciale locaties sluiten de deuren tot en met zondag 19 april

domeinen gesloten

Het zijn maatregelen om situaties te vermijden waarbij veel mensen samenkomen en zo de kans op een contact tussen een mogelijke besmette persoon en gezonde personen te verminderen.

Zo geldt bijvoorbeeld voor het hele land het verbod om evenementen, voor meer dan 1.000 personen, te organiseren. De Provincie West-Vlaanderen gaat nog een stap verder en beslist om vanaf vrijdag 13 maart haar activiteiten naar het ruime publiek (evenementen, studiedagen, activiteiten in de provinciedomeinen) te annuleren of uit te stellen tot en met zondag 19 april. Deze maatregel geldt ook voor activiteiten van de provinciale agentschappen.

Provinciale locaties sluiten de deuren
Daarnaast sluiten het Informatiecentrum Tolhuis in Brugge, het Wereldhuis in Roeselare en alle provinciale bezoekerscentra (De Blankaart in Diksmuide, Bulskampveld in Beernem, Duinpanne in De Panne, De Gavers in Harelbeke, De Palingbeek in Ieper en Raversyde in Oostende) de deuren tot en met zondag 19 april.

De gemeente Knokke-Heist besliste eerder al om alle publieke instellingen op haar grondgebied te sluiten. Bijgevolg blijft het Zwin Natuur Park gesloten tot eind april.

Mochten er nog strengere maatregelen volgen vanuit de federale overheid, dan zal de Provincie haar richtlijnen in die zin ook aanpassen.