Kennisplatform Openbare Verlichting

Wat is het Kennisplatform Openbare Verlichting?

Het Kennisplatform wil nieuwe inzichten en ervaringen met betrekking tot openbare verlichting uitwisselen en gemeenten steunen om samen met hun netbeheerders een actief beleid te voeren.
De 4 partners van het project (Provincie West-Vlaanderen, Vlaamse Landmaatschappij, West-Vlaamse Intercommunale en Leiedal) vormen de initiatiefgroep. Ook Eandis, Infrax, AWV, Groen Licht Vlaanderen, LNE en Preventie Lichthinder Vlaanderen werken mee.
Het Kennisplatform volgt nieuwe ontwikkelingen op en ondersteunt experimenten en proefprojecten. Per bijeenkomst zijn er een 40-tal deelnemers, samengesteld uit gemeentelijke ambtenaren en politici. 

Bijeenkomsten in 2021

Dinsdag 1 juni 2021 om 10u
Dinsdag 12 oktober 2021 om 10u
Dinsdag 7 december 2021 om 10u

Enkel op uitnodiging. 
Wil je voortaan ook de uitnodigingen ontvangen? Klik hier 

Neem contact op met het secretariaat voor:

  • Suggesties voor thema's die aan bod kunnen komen tijdens de bijeenkomsten. 
  • Een document of verslag van de bijeenkomsten tijdens de voorbije jaren.

Europees project Smart Light Concepts (SLIC)

In dit project experimenteren de partners met innovatieve openbare verlichtingstechnieken met de bedoeling de CO2-uitstoot en de energiekosten voor openbare verlichting te verminderen. Dit gaat o.a. over openbare verlichting met bewegingsdetectie en smart city toepassingen waardoor de verlichting ook voor andere doeleinden kan toegepast worden zoals bv. verkeerstellingen, meten luchtvervuiling, meten geluidsoverlast,…  

Slic - Smart LIght Concepts

Neem contact op met het secretariaat

Koning Leopold III-laan 41
8200
Brugge
belgium