Kennisplatform Openbare Verlichting

Wat is het Kennisplatform Openbare Verlichting?

Het Kennisplatform wil nieuwe inzichten en ervaringen met betrekking tot openbare verlichting uitwisselen en gemeenten steunen om samen met hun netbeheerders een actief beleid te voeren.
De 4 partners van het project (Provincie West-Vlaanderen, Vlaamse Landmaatschappij, West-Vlaamse Intercommunale en Leiedal) vormen de initiatiefgroep. Ook Eandis, Infrax, AWV, Groen Licht Vlaanderen, LNE en Preventie Lichthinder Vlaanderen werken mee.
Het Kennisplatform volgt nieuwe ontwikkelingen op en ondersteunt experimenten en proefprojecten. Per bijeenkomst zijn er een 40-tal deelnemers, samengesteld uit gemeentelijke ambtenaren en politici. 

Bijeenkomsten in 2023

Ondertussen hebben VVSG en Fluvius een belangrijke rol opgenomen en komt het kennisplatform Openbare Verlichting niet meer samen onder deze vorm.

Wie als lokaal bestuur graag nog op de hoogte blijft kan dit op verschillende manieren doen:

  • Deelnemen aan het kennisnetwerk openbare verlichting bij VVSG.
    Wie hierbij wil aansluiten kan dit doen door een mail te sturen naar [email protected].
  • Ook inhoudelijk kan je het thema opvolgen via kenniswest.be. Daar wordt allerlei interessante informatie over diverse thema’s verzameld, en dus ook over openbare verlichting.
  • Ook op de website van LUCI (een internationaal netwerk van steden met betrekking tot Openbare Verlichting) kan je tal van publicaties vinden.