Op verkenning met de ErfgoedApp van Faro

Ga op stap in provinciedomein Bulskampveld

Provinciedomein Bulskampveld

Op het provinciedomein valt heel wat te beleven. Met deze wandeling kom je alles te weten over de geschiedenis van het kasteel, de parkaanleg, het krakkevolk, de mysterieuze ‘Moorden van Beernem’,...
Je ontdekt er ook de fauna en flora, de kruidentuin, het VOC, de Aanwijsputten, expeditie Bulskampveld,...

Meer info over provinciedomein Bulskampveld

Welkom in het Bisschopshuis in Brugge

Het Bisschopshuis in Brugge heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de late middeleeuwen. Momenteel zijn er heel wat diensten gehuisvest die de goede werking van het bisdom Brugge moeten garanderen. Via de Erfgoedapp kun je het verleden van dit unieke erfgoedpand ontdekken en zelfs een virtueel bezoek brengen in de rijk aangeklede binnenruimtes.

Meer info over bisdom Brugge

Het Provinciaal Hof in Brugge anno 1893

Ontdek het Provinciaal Hof met de ErfgoedApp

Stap mee terug in de tijd. De app dompelt je onder in het volledige verhaal, van de Waterhalle in de middeleeuwen tot het neogotische Provinciaal Hof vandaag. De restauratie vormt het Provinciaal Hof om tot het Huis van de West-Vlaming. Neem via de app alvast een kijkje binnenin! 

Meer info over het Provinciaal Hof

Ontdek provinciedomein Sterrebos en veel meer...

Provinciedomein Sterrebos

Deze erfgoedwandeling leert je meer over de bijzondere geschiedenis van het Sterrebos en de (voormalige) bewoners. Ook kom je meer te weten over de aanwezige fauna en flora, de bijgebouwen en de troebele oorlogsgeschiedenis waar het kasteeldomein nog steeds de sporen van draagt.

Meer info over dit provinciedomein

Op één domein in Izegem zijn er twee kastelen te vinden

Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof

Ontdek waarom op één domein, twee indrukwekkende kastelen te vinden zijn. Leer meer over de oorlogsgeschiedenis, de voormalige bewoners en de aanwezige fauna en flora. Wandel tussen de fruitboomgaarden en kronkelende paadjes...

Ontdek provinciedomein Wallemote-Wolvenhof

Ontdek het provinciedomein d'Aertrycke

Provinciedomein d'Aertrycke

Diep verscholen in het West-Vlaamse Houtland ligt een prachtig provinciedomein. Ontdek hoe een armoedig heidegebied evolueerde naar een romantisch park. Leer meer over het parkaanleg, enkele voormalige kasteelbewoners en de aanwezige bijgebouwen en zoveel meer...

Meer info over provinciedomein d'Aertrycke

Ga op stap in het provinciedomein Tillegembos

Provinciedomein Tillegem

Wist je dat het Tillegembos het oudste provinciedomein van West-Vlaanderen is?
Je ontdekt er de fauna en flora, de geschiedenis over het kasteel en zijn omgeving, de domeinhoeve met een rosmolen, de trekkershutten en zoveel meer.

Meer info over provinciedomein Tillegembos

Wat je nog niet wist over het Esenkasteel

Esenkasteel Diksmuide

De geschiedenis van dit kasteel gaat terug tot 1775. Wist je dat ze hier vroeger ananassen hebben gekweekt en dat er in de buurt een passagiersvliegtuig is gecrasht?

Benieuwd? Kom naar het kasteelpark.

Meer info over het Esenkasteel

Het boeiende verleden van de Grote Tol

Dit rustige plein was in de middeleeuwen het bruisende hart van de haven en handelsmetropool Brugge. Het Tolhuis speelde daarbij een belangrijke rol. Hier legden schepen aan tot het begin van de 20ste eeuw. Hoe is dit zo kunnen veranderen?

Meer info over het Tolhuis

Wandel mee met architect Louis Delacenserie

Deze wandeling leidt je doorheen het voormalig handelscentrum van Brugge. Je ontdekt niet alleen de bijzonder rijke middeleeuwse geschiedenis van de stad, maar ook werpt stadsarchitect Louis Delacenserie (1838-1909) een blik op het 18de- en 19de-eeuws Brugge, wanneer de stad onderhevig is aan grote veranderingen...

Luisteren jullie mee naar de boeiende uitleg van Louis Delacenserie?

Verken de abdijsite van Ter Doest en het mooie Lissewege

Abdijsite Ter Doest

Vier eeuwen na datum kwam de historische abdijsite Ter Doest terug tot leven tijdens Open Monumentendag 2022. Via de ErfgoedApp laten we je kennis maken met de interessante geschiedenis van Ter Doest en met veel ander moois dat Lissewege te bieden heeft.

Start op de parking van Ter Doest of het station van Lissewege.

Verken Stene via de ErfgoedApp

Ontdek het erfgoed in Stene-dorp zoals het Sint-Anna kerkje, het kerkhof, enkele bijzondere panden, de molen van Stene, veldbatterij Stützpunkt Stene en zo veel meer. Via de erfgoedapp krijg je bovendien inzicht in de werking van Monumentenwacht en hoe zij inspecties uitvoeren.

Benieuwd? Ga naar het kerkplein in Stene.

Marinus, Kapers op de Kust! Oostende

Dit is een podcast over Marinus De Boer, een Oostendse kaper uit de 17e eeuw.

Zijn verhaal is een fascinerend avontuur vol zeezout, stevig stormweer, allesomvattende liefde en bonkige mannen met baarden.

Benieuwd? Ga naar de Braamstraat 22 in Oostende en open er de app.

Gits binnenste buiten - fietstocht

Gits en omgeving

Ontdek Gits en omgeving met de fiets via de ErfgoedApp. Langs de lus van 24 kilometer kom je alles te weten over 18 boeiende erfgoed-locaties. Neem een kijkje vanuit de lucht, kijk stiekem binnen in gebouwen en veel meer… 
Start parking Hoeve Ter Kerst - via Bollestraat.

Gits binnenste buiten - wandeltocht

Gits en omgeving

Deze wandelroute van 3 kilometer door Gits neemt je mee naar 18 locaties. Je ontdekt er niet alleen de geschiedenis, maar ook weetjes over de omgeving, de impact van de twee Wereldoorlogen, enkele belangrijke nijverheden, de route van Compostella en nog veel meer… 
Start op het marktplein van Gits.

Op verschillende Westhoek-locaties kan je met de ErfgoedApp Landscape Voices aan de slag:

Trek met je klas of groep als fietspeloton door het landschap van WO I en unlock verborgen stemmen.  Onderweg beleef je het historische landschap op een unieke en actieve manier. Op bijzondere locaties zet je de fiets even aan de kant. Je denkt er na over dilemma’s en onderzoekt verschillende vormen van het herdenken. Op het einde van de fietstocht wacht er een verwerkingsopdracht waarmee je je eigen 'stem' het landschap instuurt. Ontdek de verschillende fietstochten van Landscape Voices.

Op verschillende andere provinciale locaties zijn ook nog wandelingen te ontdekken via de ErfgoedApp: