Op verkenning met de ErfgoedApp van Faro

Wandel mee met architect Louis Delacenserie

Deze wandeling leidt je doorheen het voormalig handelscentrum van Brugge. Je ontdekt niet alleen de bijzonder rijke middeleeuwse geschiedenis van de stad, maar ook werpt stadsarchitect Louis Delacenserie (1838-1909) een blik op het 18de- en 19de-eeuws Brugge, wanneer de stad onderhevig is aan grote veranderingen...

Luisteren jullie mee naar de boeiende uitleg van Louis Delacenserie?

Ontdek provinciedomein Sterrebos en veel meer...

Deze erfgoedwandeling leert je meer over de bijzondere geschiedenis van het Sterrebos en de (voormalige) bewoners. Ook kom je meer te weten over de aanwezige fauna en flora, de bijgebouwen en de troebele oorlogsgeschiedenis waar het kasteeldomein nog steeds de sporen van draagt.

Meer info over dit provinciedomein

Het Provinciaal Hof in Brugge anno 1893

Stap mee terug in de tijd. De app dompelt je onder in het volledige verhaal, van de Waterhalle in de middeleeuwen tot het neogotische Provinciaal Hof vandaag. De restauratie vormt het Provinciaal Hof om tot het Huis van de West-Vlaming. Neem via de app alvast een kijkje binnenin! 

Meer info over het Provinciaal Hof

Op één domein in Izegem zijn er twee kastelen te vinden

Ontdek waarom op één domein, twee indrukwekkende kastelen te vinden zijn. Leer meer over de oorlogsgeschiedenis, de voormalige bewoners en de aanwezige fauna en flora. Wandel tussen de fruitboomgaarden en kronkelende paadjes...

Ontdek provinciedomein Wallemote-Wolvenhof

Ontdek het provinciedomein d'Aertrycke

Diep verscholen in het West-Vlaamse Houtland ligt een prachtig provinciedomein. Ontdek hoe een armoedig heidegebied evolueerde naar een romantisch park. Leer meer over het parkaanleg, enkele voormalige kasteelbewoners en de aanwezige bijgebouwen en zoveel meer...

Meer info over provinciedomein d'Aertrycke

Ga op stap in het provinciedomein Tillegembos

Wist je dat het Tillegembos het oudste provinciedomein van West-Vlaanderen is?
Je ontdekt er de fauna en flora, de geschiedenis over het kasteel en zijn omgeving, de domeinhoeve met een rosmolen, de trekkershutten en zoveel meer.

Meer info over provinciedomein Tillegembos

Wat je nog niet wist over het Esenkasteel

De geschiedenis van dit kasteel gaat terug tot 1775. Wist je dat ze hier vroeger ananassen hebben gekweekt en dat er in de buurt een passagiersvliegtuig is gecrasht?

Benieuwd? Kom naar het kasteelpark.

Meer info over het Esenkasteel

Verken de abdijsite van Ter Doest en het mooie Lissewege

Vier eeuwen na datum kwam de historische abdijsite Ter Doest terug tot leven tijdens Open Monumentendag 2022. Via de ErfgoedApp laten we je kennis maken met de interessante geschiedenis van Ter Doest en met veel ander moois dat Lissewege te bieden heeft.

Start op de parking van Ter Doest of het station van Lissewege.

Het boeiende verleden van de Grote Tol

Dit rustige plein was in de middeleeuwen het bruisende hart van de haven en handelsmetropool Brugge. Het Tolhuis speelde daarbij een belangrijke rol. Hier legden schepen aan tot het begin van de 20ste eeuw. Hoe is dit zo kunnen veranderen?

Meer info over het Tolhuis

Roering en Romantiek langs de Oude Vaart in de Palingbeek

Kom naar het provinciedomein De Palingbeek en luister naar de tortelfduifjes Marcel en Fébronie in een prachtige omgeving met een bewogen geschiedenis. Fébronie van café A l'Entrepôt en Marcel, de tuinman van Kasteel de Palingbeek, nemen je op sleeptouw.

Meer info over dit verhaal

Marinus, Kapers op de Kust! Oostende

Dit is een podcast over Marinus De Boer, een Oostendse kaper uit de 17e eeuw.

Zijn verhaal is een fascinerend avontuur vol zeezout, stevig stormweer, allesomvattende liefde en bonkige mannen met baarden.

Benieuwd? Ga naar de Braamstraat 22 in Oostende en open er de app.

Verken Stene via de ErfgoedApp

Ontdek het erfgoed in Stene-dorp zoals het Sint-Anna kerkje, het kerkhof, enkele bijzondere panden, de molen van Stene, veldbatterij Stützpunkt Stene en zo veel meer. Via de erfgoedapp krijg je bovendien inzicht in de werking van Monumentenwacht en hoe zij inspecties uitvoeren.

Benieuwd? Ga naar het kerkplein in Stene.