Dorpen

DNA van het Dorp

DNA van het Dorp is het speerpuntprogramma van Provincie West-Vlaanderen voor het dorpenbeleid 2020-2025. Er is een jaarlijkse oproep voor vier DNA-masterplannen. Een gespecialiseerd bureau helpt om een DNA-analyse op te stellen en vertaalt alles in een masterplan met haalbare acties.

Deelnemen? Meld je aan via dit formulier. Voor een geldige deelname moet dit formulier goedgekeurd door het college ingediend worden bij [email protected], ten laatste op 30/09/21. Het reglement vind je hier (pdf).
Voor begeleiding bij de opmaak hiervan, contacteer [email protected].

West-Vlaanderen in Vorm

WinVorm zorgt voor een zorgeloze en correcte ontwerpersselectie voor een dorpsproject. Twee keer per jaar zoeken we gerenommeerde architecten waaruit de opdrachtgever kan kiezen. Aangezien er aan die selectieprocedure een kostprijs is verbonden, kan ook het dorpenreglement worden ingezet.

Meer info over WinVorm

Kwaliteitscheck

Voor een gratis advies op een dorpsontwerp kunt u aankloppen bij de Provinciale Kwaliteitskamer. Die check is verplicht als u plattelandssteun krijgt voor dat project: Leader, PDPO Omgevingskwaliteit of Platteland Plus.

Plattelandsloket West-Vlaanderen