Laat het zoemen met bloemen - laatste editie!

Dit jaar lieten we het voor de 13de keer zoemen met bloemen!

13 jaar geleden was er de opstart met twee mengsels, 5000 porties van elk. Dit groeide tot 20.000 porties van het meest ‘laagdrempelige’ mengsel. Met enkele memorabele jaren waarin deze porties op amper één week verspreid werden (tot ergernis van de late bestellers). 

13 jaar ‘Laat het zoemen met bloemen’ leerde mensen dat hún eigen tuin relevant is voor biodiversiteit in het algemeen en bijen in het bijzonder. 

13 jaar was het onze missie: mensen bewust maken van een aantal problemen met onze bijen én hen bewust maken dat ze ook zélf een deel van de oplossing kunnen zijn. 

‘Bewustmaken’ kun je niet eeuwig doen, en daarom is deze 13de editie de laatste ‘laat het zoemen met bloemen’ met provincie West-Vlaanderen als leverancier van de zaadjes.

Jullie kennen ondertussen het probleem én jullie zijn allen volleerde zaaiers geworden! We hopen van harte dat jullie het in de toekomst ook zonder deze actie nog laten zoemen met bloemen. We blijven daar in ieder geval toe oproepen en blijven jullie handvaten reiken om in het ruime aanbod die zaadjes te vinden die het verschil kunnen maken.

De brede animo rond de actie de voorbije jaren was hartverwarmend!

Bloemenzaadjes bestellen

Online bloemenzaadjes bestellen is jammer genoeg niet meer mogelijk.
Ter plekke afhalen kan zolang de voorraad strekt in: