Ook in West-Vlaanderen is natuur- en milieueducatie belangrijk!
De afdeling natuur- en milieueducatie van de provincie West-Vlaanderen kan al jaren rekenen op heel wat helpende handen. Onze begeleiders gaan samen met klassen en andere groepen op pad om van de West – Vlaamse natuur te genieten en te leren. Ben je gefascineerd door de natuur en wil je anderen hier ook mee besmetten? Ga je graag om met mensen en werk je graag in team? Ben je gedreven, leergierig, flexibel en sociaal vaardig? Voel jij je geroepen om met je enthousiasme en kennis deze groepen mee op stap te nemen? Wil jij op een andere manier jouw steentje bij dragen? Kan je je af en toe vrij maken tijdens de schooluren en/of het weekend?
Dan ben jij misschien die paar extra handen die we zoeken!
1. Spreekt het je aan om deel te worden van ons team? Neem contact op met de verantwoordelijke in jouw buurt (zie contactgegevens onderaan de pagina) of kom naar een infomoment.
2. Je wordt uitgenodigd voor een verkennend gesprek waar jouw verwachtingen en ambities worden afgetoetst aan de noden van de NME-werking in de regio waar je aan de slag wilt. Je krijgt ook info over onze verwachtingen en vormingsmogelijkheden, want wie het terrein op trekt met groepen, moet een kwaliteitsvolle begeleiding kunnen geven en zich ook op langere termijn bijscholen.
3. In een volgende fase krijg je een aantal basisvaardigheden aangereikt en maak je kennis met het uitgebreide aanbod dat de afdeling reeds uitwerkte voor verschillende doelgroepen rond verschillende thema's. Het aanbod voor de scholen kan je alvast terug vinden op klasbakken.be
4. Je trekt de natuur in met groepen! Je krijgt mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en kan rekenen op de steun van het educatief team. Sta je liever niet (meteen) voor een grote groep? Je kan je zeker ook op een andere manier voor onze NME-werking inzetten.
Als begeleider krijg je elk jaar de keuze uit verschillende statuten met bijhorende bepalingen en vergoedingen. Je leest er alles over in het informatiedocument.
Deze informatienota wordt jaarlijks bijgewerkt en in deputatie goedgekeurd. De laatste pagina is het keuzeformulier waar je aangeeft welk statuut je kiest. Dit document dien je jaarlijks getekend terug te bezorgen aan je contactpersoon.
Begeleid je al groepen in de natuur en versterk je graag jouw competenties?
De provincie West-Vlaanderen organiseert jaarlijks enkele verdiepingsvormingen die je ongetwijfeld zullen interesseren.