Zwin Natuur Park zorgt voor extra activiteiten tijdens kerstvakantie

Kerst in het Zwin

Het huttenparcours wordt sfeervol verlicht, er staan verschillende winterwandelingen en gezinswandelingen op het programma en er is een nieuwe natuurtentoonstelling. 

Winterwandelingen
Elke openingsdag tijdens de kerstvakantie, behalve op 24, 25, 31 december en 1 januari, is er om 14 uur een winterwandeling met focus op de wintervogels in het Zwin. Heel wat vogels brengen er immers de winter door. Watervogels zoals ganzen, eenden en steltlopers komen uit het 'Hoge Noorden' naar hier afgezakt. In een sfeervol kader loodst de Zwingids de bezoekers langs de mooiste plekjes van het natuurgebied. De wandeling wordt afgesloten met een warme chocolademelk of glühwein in de Zwinbistro 'The Shelter'. 

Er zijn van dinsdag tot en met donderdag ook wandelingen op maat van gezinnen met kinderen tussen 5 en 12 jaar. Die zijn beschikbaar met zowel een Nederlandstalige als Franstalige gids (enkel op donderdag). De gezinswandelingen zijn interactief en staan in het teken van BINGO. Ze starten telkens om 10.30 uur. Nadien wordt er afgesloten met soep. 

Voor de wandelingen moet er ingeschreven worden, dat kan via de website zwin.be. 

Extra activiteiten
De hutten in het Zwin Natuur Park zijn tijdens de kerstperiode sfeervol verlicht. Elke dag kunnen bezoekers er terecht om meer informatie te krijgen over onder andere het voederen van vogels in de winter. In de voederhut bekijken de bezoekers de verschillende zangvogels van dichtbij en in de kijkhut zetten de gidsen met telescopen de meest bijzondere vogels in het natuurgebied of op de broedeilanden in de kijker. In de labohut bewonder je de allerkleinste details van natuurelementen zoals veren en schedeltjes onder deskundige uitleg van een Zwingids. In het kijkcentrum zijn kinderen welkom om te luisteren naar een mooi winterverhaal of om vogelsnacks met vogelpindakaas te maken.

Alle activiteiten zijn inbegrepen in de toegangsprijs tot het park.

Tentoonstelling: Zwin, wij werken aan topnatuur!
De nieuwe tentoonstelling “Zwin, wij werken aan topnatuur!” in het Zwin Natuur Park neemt je mee op een ontdekkingstocht door de Europese topnatuur. Het Zwin is een paradijs voor vogelliefhebbers met 314 verschillende vogelsoorten en ruim 650 plantensoorten. De tentoonstelling toont waarom grootschalige projecten en dagelijks beheer zo belangrijk zijn voor het succes van de topnatuur.  

De reizende expo “LIFE DUNIAS herstelt kustduinen” maakt deel uit van deze tentoonstelling en focust op het aanpakken van woekerplanten. De tentoonstelling is te bezoeken van 15 december 2023 tot en met 26 mei 2024 en is inbegrepen in het toegangsticket tot het Zwin Natuur Park.