Zeven nieuwe producten en vijf producenten krijgen erkenning van 100% West-Vlaams

Dat werd beslist door de meest recente erkenningscommissie streekproducten (POM West-Vlaanderen) en de erkenningscommissie hoeveproducenten (Inagro) in juni 2022.

In totaal zijn er nu reeds 588 erkende streekproducten en 417 producenten en verkooppunten die het label kregen.

7 nieuwe streekproducten
Het aanbod van ‘100% West-Vlaams’ breidt uit binnen twee categorieën namelijk streekbieren en koekjes. De erkende producten hebben stuk voor stuk een band met de streek en worden ambachtelijk geproduceerd in West-Vlaanderen.

Een West-Vlaming houdt van zijn lokale bieren, want ook deze keer zijn de streekbieren sterk vertegenwoordigd. Brouwerij De Leite uit Oostkamp krijgt de erkenning voor hun Paljas-bieren (Blond, Bruin, Saison). Préaris Export (Vliegende Paard Brouwers uit Oedelem) en Steenbrugge Wit en Rodenbach Red Tripel van Brouwerij Rodenbach (Roeselare) worden toegevoegd aan het rijtje nieuwe streekbieren.

In de regio Brugse Ommeland mag Otto Waffle Atelier uit Brugge het label bevestigen aan de koekjes Brugse wafeltjes.  

5 nieuwe producenten
Naast één nieuwe streekproducent Otto Waffle Atelier zijn er ook 4 nieuwe hoeveproducenten. In Zwevezele is het label toegekend aan Hoeve 57 en in de Westhoek zijn de hoeveproducenten Oosthof De Schelver (Loker), De Keibol (Poperinge) en Terrest Brewery (Houthulst) tevens toegevoegd aan het lijstje. Deze laatste heeft zelfs een uniek concept met hun hoevebrouwerij.

Ze bieden kwaliteitsvolle 100% West-Vlaams producten aan met een verhaal die met veel liefde en vakmanschap vervaardigd worden.

* ‘100% West-Vlaams’ is een kwaliteitslabel waaraan men de echte hoeve- en streekproducten (h)erkent. Producten met het label 100% West-Vlaams zijn authentiek, ambachtelijk gemaakt, hebben een band met de streek en zijn van onberispelijke kwaliteit. De verschillende partners Provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, Inagro vzw en Unizo West-Vlaanderen werken actief mee aan het label en het concept. Zowel hoeve- als streekproducenten maken kans op het kwaliteitslabel.

De volledige lijst van nieuwe erkende producten en producenten kan je hier bekijken.