Zesde editie ‘1.000-soortendag’ in Hooglede en Staden

1.000-Soortendag

De ambitie is om 1.000 verschillende soorten dieren en planten te vinden.

Biodiversiteit
Deze grootschalige inventarisatie met experts levert een mooie momentopname op van hoe het gesteld is met de biodiversiteit in Hooglede en Staden. Het onderzoek gebeurt op verschillende plaatsen, zoals het Polderbos, domein Ter Kerst, de Vrijbosroute, bufferbekkens, natuurrijke tuinen, braakliggend bedrijventerreinen , …. Met de actie wordt het belang van een grote verscheidenheid aan dieren, planten en leefgebieden onderstreept.

De resultaten van de ‘1.000-soortendag’ zullen op woensdag 29 juni om 18 uur in Hoeve Ter Kerst in Hooglede voorgesteld worden.

Publieksactiviteiten
Tijdens het weekend staan er ook verschillende activiteiten voor het grote publiek op het programma. Op het programma staan o.a. een fietsexcursie rond bomen, avondwandeling rond vleermuizen en uilen, speuren naar dierensporen in het Polderbos en meefietsen met vogelaars in Hooglede en Staden.

Zesde editie
De 1.000-soortendag is aan haar zesde editie toe. Het is een initiatief van Stadlandschap West-Vlaamse hart in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen, Hooglede, Staden, Natuurpunt Mandelstreke en Natuurpunt Kern Groot-Staden.

Alle informatie, de tussenstand van het aantal gevonden soorten en het volledige programma is te vinden via www.westvlaamsehart.be/1000-soortendag