‘ZeeUitzicht’ brengt lezingenreeks over verschillende Noordzeethema’s

Image

De eerste editie kreeg een positieve evaluatie mee waardoor de winterse lezingenreeks een vervolg krijgt.

Drie dagen lang vinden er negen voordrachten plaats waarbij een zeewetenschapper vertelt over een actueel Noordzeeonderzoek voor een beperkt publiek, zoals de bedreiging van de paling, recreatieve visserij en het klimaat. Deelnemers zijn dan telkens te gast in een huiskamersetting met zicht op zee, in Blankenberge, Oostende en Nieuwpoort.

Het publiek kon zich op voorhand inschrijven. Alle sessies zijn inmiddels zo goed als volzet. De voordrachten bieden plaats aan 250 personen. De meeste lezingen zijn ondertussen volzet. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in Nieuwpoort en Blankenberge.

Thema’s

Iedere voordracht belicht telkens een ander thema: ‘Zandbanken binnenstebuiten gekeerd’, ‘Belgische recreatieve vissers geven geheimen prijs’ en ‘Het verborgen verleden van onze Noordzee’ op woensdag 22 januari. ‘Kustbescherming via natuurlijke riffen’ en ‘Hoe reageert het Noordzeeleven op de klimaatverandering’, op vrijdag 22 januari. En ‘Oceaanverzuring, de onbekende kant van de klimaatmedaille’ en ‘De mysterieuze zeereis van de paling’ op de slotsessies op zondag 26 januari.

Op www.west-vlaanderen.be/zeeuitzicht is een overzicht van de verschillende voordrachten per locatie terug te vinden.

Initiatief

ZeeUitzicht is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen i.s.m.  verschillende overheden, natuurorganisaties en onderzoeksinstituten die ons bewust willen maken van wat de Noordzee allemaal biedt en samen oproepen om de zee beter te beschermen.

[ www.west-vlaanderen.be/zeeuitzicht ]