Werken rond provinciedomein De Gavers (Harelbeke) verhogen veiligheid voor fietsers

Image

De werken gebeuren aan de oost- en zuidkant van het domein en hebben gevolgen voor bezoekers die met de wagen naar De Gavers rijden.

Fietsweg vanuit Deerlijk

Deze week begint de aanleg van 11 parkeerplaatsen langs de berm van de Gaversstraat in Deerlijk ter hoogte van de fietsbrug over de Ringlaan N36. Voorbij deze parking wordt de toegang voor auto’s niet meer toegelaten richting het provinciedomein De Gavers. Via een wegneembaar paaltje blijft de toegang mogelijk voor de aanpalende landbouwers. Op die manier wordt de Gaversstraat een veilige fietsweg richting het provinciedomein vanuit Deerlijk.

Fietsverbinding naar zwemzone

Ook aan de andere kant zijn er werkzaamheden. De parking langs de Meersstraat in Harelbeke ter hoogte van het arboretum (Parking Oost) wordt omgevormd tot een stapelplaats voor de groendienst en tot een groenzone. De huidige asfaltweg aan die parking wordt doorgetrokken als fietsverbinding richting de zwemzone. In de Meersstraat wordt een verkeersbord geplaatst om de bezoekers te waarschuwen dat de toegang voor auto’s richting Gaversstraat in Deerlijk niet meer mogelijk is.

Parkeren

Bezoekers kunnen gebruik maken van Parking West in de Stasegemsesteenweg nabij het Forestierstadion. Ook Parking Zuid aan de Koutermolen in de Eikenstraat blijft toegankelijk.

De werken zullen ruim een maand duren.