'Week van de Zee' vraagt met tal van activiteiten aandacht voor plasticsoep

Image

Tijdens die periode wil de Provincie West-Vlaanderen de aandacht vestigen op het beleven van natuur aan de kust, zowel op het strand, in de zee als in de duinen. Dit kan in klas- of gezinsverband door deel te nemen aan een van de talrijke activiteiten of door zelf op stap te gaan met een educatief pakket.

Meer dan ooit staat het milieu centraal en wordt het afvalprobleem in zee belicht. De slogan dit jaar luidt dan ook ‘Plasticsoep - wat een troep!’.

Activiteiten ‘Week van de Zee’

Het ruime publiek kan dit jaar deelnemen aan gratis gezinsvriendelijke activiteiten en plasticvrije workshops. Er is dit jaar veel aandacht voor de mama’s, want op de slotdag van de campagneweek is het Moederdag. Kinderen kunnen in Oostende plasticvrije geschenken zoals windvangers maken, in Blankenberge strandjuwelen en in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist kunnen 'tote bags' gepimpt worden. Op zondag 12 mei kunnen mama’s met hun kinderen de zee in tijdens een zeewandeling in De Panne.

Er zijn ook doorheen de week doorlopende activiteiten, onder meer in Seafront Zeebrugge of in SeaLife Blankenberge.

Educatief pakket ‘Plasticsoep’

Klassen van het tweede tot vierde leerjaar kunnen tijdens deze aandachtsweek het nieuw educatief pakket ‘Plasticsoep’ gratis uittesten bij tien uitleenpunten aan zee. In elke kustgemeente is er een uitleenpunt.

Infofolder

Met een nieuwe folder speuren deelnemers naar bijzondere strandvondsten, maar krijgen ze ook inzicht in het afvalprobleem in onze Noordzee. De infofolder is verkrijgbaar bij de dienst Toerisme van de tien kustgemeenten.

Samenwerking

De ‘Week van de Zee’ komt tot stand dankzij de samenwerking tussen verschillende partners, zoals de Provincie West-Vlaanderen, verschillende kustgemeenten en natuurcentra aan zee. Een overzicht van alle activiteiten is terug te vinden op de website.

www.weekvandezee.be