Voorstelling promotieactie voor wekelijkse markten: ‘Week van de Markt 2019’

Wedstrijd voor klanten

Tijdens de ‘Week van de Markt 2019’ ontvangt de klant per aankoop een invulkaart van de marktkramer. Ingevulde kaarten worden in de wedstrijdurne op de wekelijkse markt gedeponeerd. De uitgelote winnaars gaan diezelfde dag nog naar huis met een herbruikbare winkeltas met prijzen. De prijzenpot verschilt per deelnemende gemeenten, maar in elke gemeente is de hoofdprijs een weekendje weg in West-Vlaanderen. De slogan van de campagne luidt dan ook ‘De markt is altijd een beetje vakantie’.

De ‘Week van de Markt’ trekt volop de kaart van de handelskernversterking door de wekelijkse markten in de kijker te zetten. De actie wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. De vorige edities vonden plaats in 2009, met 27 deelnemende gemeenten en in 2012 met 33 deelnemende gemeenten.
Dit jaar nemen er 44 West-Vlaamse gemeenten* deel aan de actie.

Week van de Markt

De wekelijkse markten in West-Vlaanderen zijn nog steeds een populaire trekpleister met een zeer gevarieerd aanbod van zuivel, vleeswaren, groenten en fruit, kledij, lederwaren, huishoudartikelen enz. Deze troef, samen met de versheid, specialisatie en voordelige prijs, worden door de bezoekers van de wekelijkse markt gewaardeerd. Naast de sociale contacten, hebben de wekelijkse markten ook een positieve invloed op de horeca en handelszaken in de gemeenten.

Europees EFRO-project KI:SS

De ‘Week van de Markt’ kadert binnen het Europees EFRO-project KI:SS West. Het project werd ingediend in het kader van de ‘Geïntegreerde Territoriale Investering’ (GTI) West-Vlaanderen binnen het EFRO Vlaanderen-programma. De Provincie West-Vlaanderen, het Ondernemerscentra West-Vlaanderen, Unizo West-Vlaanderen en Leiedal slaan hierbij de handen in elkaar.
De totale projectkost voor KI:SS bedraagt 796.000 euro op een looptijd van 2 jaar, waarvan 316.400 euro Europese steun en 200.000 euro provinciale middelen.

*Deelnemende gemeenten in 2019:
Anzegem, Ardooie, Avelgem, Blankenberge, Brugge, Damme, De Haan, De Panne, Diksmuide, Gistel, Harelbeke, Heuvelland, Houthulst, Ichtegem, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Kortrijk, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lichtervelde, Menen, Meulebeke, Middelkerke, Nieuwpoort, Oostkamp, Oostrozebeke, Oudenburg, Poperinge, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Torhout, Veurne, Waregem, Wervik, Wevelgem, Wingene en Zwevegem