Voorstelling app en UV-meter in provinciedomein De Gavers (Harelbeke)

Image
Sfeerfoto van de zwemzone met ligweide in het provinciedomein De Gavers
Digitale UV-meter

Met de digitale UV-meter in het provinciedomein De Gavers kan de UV-zonnestraling exact gemeten worden. De meting wordt getoond op een infobord aan de zwemzone. Aan de hand van deze info weten de bezoekers van de zwemzone welke voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden, zoals insmeren, zonnebril, bescherming enz. Zo kunnen ze zich optimaal beschermen tegen de zon.

De metingen en de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen ook via de nieuwe app ‘De Gavers’ geraadpleegd worden. De UV-meting dient als sensibilisering voor het publiek om veilig te zonnen en is uniek bij openbare zwemwateren. De totale kostprijs van de UV-meter bedraagt 3.740 euro incl. btw.

App ‘De Gavers’

De app ‘De Gavers’ werd, in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen, ontwikkeld door hogeschool Vives. Ze bundelt alle nuttige info over het provinciedomein De Gavers, zoals de openingsuren, activiteiten, weetjes over zwemmen en zonnen en een plan van het volledige domein. Daarnaast bevat de app ook een interactieve game waarbij bezoekers door het domein kunnen wandelen aan de hand van spelletjes en vragen met natuurweetjes.

De app is gratis en is beschikbaar voor verschillende types smartphones en tablets (Android, iOS en Windows Phone). De ontwikkeling van de app kostte 10.500 euro incl. btw.

www.west-vlaanderen.be/gavers