Vernieuwd bezoekerscentrum in Provinciedomein Bulskampveld heropent met interactieve expo Roots

Roots

Tijdens deze interactieve expo ontdekt de bezoeker in het kasteel de wonderlijke samenwerking tussen bomen en zwammen. 

Interactieve expo
De gloednieuwe interactieve expo Roots is sinds 30 maart open voor het publiek. Roots maakt het onzichtbare leven in het bos zichtbaar. Neem plaats op de ligzetels en laat je onder de grond zakken. Ontdek hoe bomen en zwammen samenwerken. Bestuur zelf het bos en verken de dierenkamer. 

Met een fascinerende mix van kunst, wetenschap en cultuur belicht 'Roots' de diepgaande verbinding tussen mens en natuur. Betreed een wereld waar verleden en heden samenkomen, terwijl je wordt meegenomen op een ontdekkingsreis langs oude bossen, schilderachtige landschappen en boeiende verhalen.

De expo biedt een breed scala aan ervaringen voor alle leeftijden en interesses. Kom oog in oog te staan met de wonderen van de natuur, leer over de inheemse flora en fauna, en laat je inspireren door de duurzame initiatieven die bijdragen aan het behoud van dit kostbare erfgoed.
De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt 7 euro, voor kinderen van 6 tot 18 jaar 5 euro. Kinderen van 0 tot 6 jaar, begeleid door een volwassene, mogen gratis binnen.

Om ook de jongste bosfans (jonger dan 9 jaar) aan te spreken, start er ook een nieuwe verhalende zoektocht op maat, waarbij ze het bos op een bijzondere manier ontdekken. 

Ontdek alle info op www.west-vlaanderen.be/roots.

Vernieuwd bezoekerscentrum
Na maanden renoveren is ook het bezoekerscentrum helemaal klaar voor de opening . Bezoekers kunnen er terecht voor info over het domein en de regio. Er vallen filmpjes te ontdekken over erfgoed en natuur, en de ambassadeurs van Landschapspark Bulskampveld brengen bezoekers naar de mooiste en leukste plekjes in de regio. Bezoekers kunnen in het boslabo ook de hartslag van een boom meten.