Twee nieuwe producten en vier producenten krijgen erkenning van 100% West-Vlaams

Dat werd beslist door de meest recente erkenningscommissie streekproducten (POM West-Vlaanderen) en de erkenningscommissie hoeveproducenten (Inagro) in oktober 2022.

In totaal zijn er nu reeds 590 erkende streekproducten en 420 producenten en verkooppunten die het label kregen.

2 nieuwe streekproducten
Het aanbod van ‘100% West-Vlaams’ breidt uit in de categorie aperitief. De erkende producten hebben stuk voor stuk een band met de streek en worden ambachtelijk geproduceerd in West-Vlaanderen.

Fox Cider van Maxime Claeys uit Geluwe is een nieuwe aperitief dat aan de lijst wordt toegevoegd. Daarnaast krijgt ook de Rouge Noir Gin van Entre-Deux-Monts (Heuvelland) het label toegekend.

4 nieuwe producenten
Naast één nieuwe streekproducent Maxime Claeys (van Fox Cider), zijn er ook 3 nieuwe hoeveproducenten. In Roksem (Oudenburg) is het label toegekend aan Bioboerderij Baeckelandt en in de Westhoek zijn de hoeveproducenten ‘Hoevewinkel ‘t Omloophof’ (Ieper) en ‘Aan de Vleterbeke’  (Oostvleteren) tevens toegevoegd aan het lijstje. In deze laatste kan je bovendien overnachten in hun vakantiewoning of in een van de vier luxe safaritenten op de hoeve. Ideaal om de Westhoek te verkennen.

Ze bieden kwaliteitsvolle 100% West-Vlaams producten aan met een verhaal die met veel liefde en vakmanschap vervaardigd worden.


* ‘100% West-Vlaams’ is een kwaliteitslabel waaraan men de echte hoeve- en streekproducten (h)erkent. Producten met het label 100% West-Vlaams zijn authentiek, ambachtelijk gemaakt, hebben een band met de streek en zijn van onberispelijke kwaliteit. De verschillende partners Provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, Inagro vzw en Unizo West-Vlaanderen werken actief mee aan het label en het concept. Zowel hoeve- als streekproducenten maken kans op het kwaliteitslabel.