Tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist) gaat van start

Wildlifephotographer

Het Zwin Natuur Park is de enige locatie in de Benelux waar ze te zien zal zijn.

De tentoonstelling brengt een verzameling van ruim 100 uitzonderlijke beelden van over de hele wereld die in de prijzen vielen op het prestigieuze fotografie-evenement ‘Wildlife Photographer of the Year’ in Londen. De winnende beelden werden geselecteerd op basis van hun creativiteit, originaliteit en technische uitmuntendheid en zijn in verschillende categorieën onderverdeeld.

Wildlife Photographer of the Year

‘Wildlife Photographer of the Year’ wordt al meer dan 50 jaar georganiseerd door het Natural History Museum in Londen. Bij de lancering in 1965 werden 361 foto’s ingezonden, vandaag zijn dit er meer dan 48.000 uit 100 verschillende landen.

De expositie gebruikt de kracht van fotografie om de aandacht te vestigen op het ontdekken, begrijpen en verantwoord omgaan met natuur, thema’s die nauw aansluiten bij het unieke karakter van het Zwin Natuur Park.
De buitengewone beelden brengen een hulde aan de diversiteit van de natuur en vormen een mooie verzameling van intieme dierenportretten tot ongerepte natuurlandschappen. Het winnende beeld van Yongqing Bao ‘the Moment’ ging de wereld rond en geeft op een krachtige manier de strijd tussen een vos en een marmot weer.

Fotografiewedstrijd voor ruim publiek

Wie een passie heeft voor natuur én fotografie kan nog tot 15 augustus deelnemen aan de fotografiewedstrijd ‘Het Zwin inspireert’. Er zijn niet alleen mooie prijzen te winnen, de winnende foto’s worden ook tentoongesteld tijdens de fototentoonstelling ‘Het Zwin inspireert’ die plaatsvindt van 31 oktober 2020 t.e.m. 3 januari 2021. Alle voorwaarden om deel te nemen vind je op zwin.be.

Rondleidingen

Naar aanleiding van de tentoonstelling worden ook tal van randactiviteiten georganiseerd. Van 15 juli t.e.m. 26 augustus zijn er telkens op woensdag van 11.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 14.30 uur gegidste rondleidingen. Op woensdag 2 september is er om 14.30 uur een beschrijvende wandeling voor slechtzienden.

www.zwin.be