Tentoonstelling met winnende foto’s wedstrijd ‘Het Zwin inspireert’ tot 10 maart in het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Image
Zwinvlakte

Tot zondag 10 maart 2019 kan het publiek de winnende foto’s bezichtigen tijdens de gelijknamige tentoonstelling ‘Het Zwin inspireert’. Die staat in het bezoekerscentrum van het Zwin Natuur Park. De toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in het toegangsticket voor het park.

Winnaars in verschillende categorieën

Zowel amateurs als professionals konden gratis deelnemen aan de wedstrijd. In totaal stuurden 117 mensen samen 411 foto’s in.

Vijf juryleden beoordeelden de foto’s: fotografen Michel Hendryckx, Rollin Verlinde, Bernard Van Elegem en Jacques Martens en directeur van het Zwin Natuur Park, Ina De Wasch. Er zijn twee leeftijdscategorieën (‘jonger dan 18 jaar’ en ‘vanaf 18 jaar’) en drie thema’s (‘dieren’, ‘planten’ en ‘landschap’). In elke leeftijdscategorie zijn er zes winnaars, de jongste winnaar is 6 jaar. Alle laureaten worden beloond met een prijzenpakket. Dat bestaat onder andere uit exclusieve bezoeken aan het Zwin Natuur Park, Zwinabonnementen, boekenpakketten, educatieve spelletjes en prijzen van de Provincie West-Vlaanderen, het Agentschap voor Natuur en Bos, WWF, Kite Optics, Jus de Mer, Westtoer, de gemeente Knokke-Heist en Zwinbistro The Shelter.

Wedstrijd

Deelnemers konden tussen 1 september en 14 oktober hun foto’s inzenden via de website. De foto’s moesten aan geen enkele technische vereiste voldoen en mochten dus zowel met een tablet, smartphone of (professioneel) fototoestel genomen zijn. De enige voorwaarde was dat foto’s in het Zwin Natuur Park of de directe Zwinomgeving genomen moesten worden, met respect voor de natuur.

Via deze link is een overzicht van alle winnaars terug te vinden.

Praktisch

Data: van zaterdag 1 december tot en met zondag 10 maart 2019 – tijdens de openingstijden van het Zwin Natuur Park
Locatie: het Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: inbegrepen in het toegangsticket voor het park: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa)

www.zwin.be

Meer info

Kabinet gedeputeerde voor milieu, landschap en natuur, Guido Decorte
frederik.demeyere [at] west-vlaanderen.be of 050 40 31 50