Tal van extra activiteiten tijdens ‘Week van de provinciedomeinen’ van 14 tot en met 22 april

Image
Voorjaar in het bos
‘Week van de provinciedomeinen’ in West-Vlaanderen

De Provincie West-Vlaanderen organiseert tijdens de ‘Week van de provinciedomeinen’ zo’n 38 activiteiten in 15 provinciedomeinen - d’Aertrycke (Torhout), Baliekouter (Wakken), Bergelen (Wevelgem), Ijzerboomgaard (Diksmuide) Lippensgoed-Bulskampveld (Beernem), Fort van Beieren (Koolkerke), De Gavers (Harelbeke/Deerlijk), De Palingbeek (Ieper), Raversyde (Oostende), Sterrebos (Rumbeke), Tillegem (Sint-Michiels), ’t Veld (Ardooie), Wallemote-Wolvenhof (Izegem), Zeebos (Blankenberge), Zwin Natuur Park (Knokke-Heist) - en aan de Stroroute (Roeselare-Zonnebeke).

De activiteiten gaan van muurklimmen en een avonturenparcours met deathride tot een rondvaart met de fluisterboot en kajakken op het Gavermeer. Er zijn ook workshops voor kinderen, zoals ‘Haasje rep je’ in provinciedomein De Palingbeek en ‘Ei, wie ben jij?’ in provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld. Verder is er nog het ‘Paasparcours’ in het Zwin Natuur Park en de gezinszoektocht ‘Blob’ in provinciedomein Wallemote-Wolvenhof. Voor wie het rustiger aan wil doen zijn er verschillende mogelijkheden, zoals yoga, fietstochten en wandelingen.
Voor sommige activiteiten is inschrijven verplicht. Dit kan via de website www.weekvandeprovinciedomeinen.be.

Gezinshappening in provinciedomeinen Wallemote-Wolvenhof en Ijzerboomgaard

Op maandag 22 april sluit de ‘Week van de provinciedomeinen’ feestelijk af met een gezinshappening in provinciedomeinen Wallemote-Wolvenhof en Ijzerboomgaard.
Vanaf 11 uur is er een picknick gepland. Bezoekers kunnen zelf hun picknick meebrengen of vooraf een hoevepicknick met streekproducten bestellen. In Wallemote-Wolvenhof gaat de picknick door aan het kasteel, in Ijzerboomgaard wordt een picknickzone voorzien op de vernieuwde binnenkoer van de hoeve.
Vanaf 13.30 uur tot 17 uur zijn er doorlopend tal van activiteiten, zoals een theateract, een gezinszoektocht, vrije spelen (kubb, diskgolf en frescobol), een verhaal door Wonderling Verteltheater, enz.

Picknick: een hoevepicknick kost 14 euro vanaf 12 jaar en 10 euro per kind
Deelnemers dienen op voorhand in te schrijven via www.west-vlaanderen.be/inschrijven, ook wie zelf een picknick meebrengt.

Provinciedomeinen in Vlaanderen

De vijf Vlaamse provinciebesturen beheren samen 54 recreatie- en groendomeinen met een publieksgerichte werking. Zij verwelkomen jaarlijks ongeveer 10 miljoen bezoekers. In alle provincies samen worden er tijdens de ‘Week van de provinciedomeinen’ meer dan 100 activiteiten op touw gezet.

www.weekvandeprovinciedomeinen.be