Tal van activiteiten tijdens weekend van 16 en 17 maart: heropening Batterij Aachen in provinciedomein Raversyde (Oostende)

collectie uit WOI en WOII wordt tentoon gesteld in provinciedomein Raversyde (Oostende)

Het WOI-bunkercomplex Batterij Aachen bestaat onder andere uit 4 geschutstellingen, observatiebunkers, munitiebunkers en een bomvrije schuilplaats. Het geheel werd grondig gerestaureerd en kreeg een volledig nieuwe museale inrichting. Er werd ook een nieuw rolstoeltoegankelijk pad aangelegd met de steun van Toerisme Vlaanderen.

Programma heropeningsweekend

Aan de hand van beeld, animaties en een 3D-reconstructie komen bezoekers meer te weten over de site.
Tussen 10.30 uur en 18 uur zullen gidsen op verschillende plaatsen in het domein uitleg geven over onder andere de kustverdediging, het leven op de kustbatterij en de oorlog op zee.
In ANNO 1465, het middeleeuwse vissersdorp in provinciedomein Raversyde, zullen acteurs de middeleeuwse huisjes opnieuw ‘bewonen’. Een bijzondere en leuke manier om het museum en de boeiende geschiedenis van het verdwenen dorp te leren kennen.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 16 en zondag 17 maart, van 10.30 uur tot 18 uur
Waar: Provinciedomein Raversyde, Nieuwpoortsesteenweg 636 in Oostende

Tijdens het heropeningsweekend van Batterij Aachen is het provinciedomein Raversyde gratis toegankelijk voor het ruime publiek.

www.raversyde.be