Sint-Jozefskliniek Izegem duurzaam naar het werk met ‘De testkaravaan komt er aan!’

Image
Campagne de Testkaravaan komt naar jouw gemeente.

In totaal schreven 113 personeelsleden zich in voor de campagne.

‘Test het uit’-principe

Het uitgangspunt van ‘De testkaravaan komt er aan!’ is het ‘test het uit’-principe: de Provincie stelt per campagneperiode gratis een vloot van 95 duurzame vervoermiddelen ter beschikking voor de werknemers. Naast 48 elektrische fietsen en 30 speedpedelecs kunnen ze elektrische bakfietsen, elektrische familietandems, vouwfietsen, fietskarren, enz. uittesten. Ook bus- en treinpassen, ‘blue bikes’ en carpoolmogelijkheden behoren tot het aanbod. De testperiode per bedrijf bedraagt twee weken.

Deelnemende bedrijven

Dit jaar nemen onder andere Lithobeton uit Gistel, CAW Noord-West-Vlaanderen en de vzw Uniek uit Brugge, OC Cirkant uit Aartrijke, de Vlaamse Milieumaatschappij uit Oostende, het Zorgverblijf Ter Duinen uit Nieuwpoort, VOC De Rozenkrans uit Oostduinkerke en het OCMW en gemeentepersoneel uit Zwevegem deel aan de testkaravaan, samen goed voor zo’n 2.500 werknemers.

Wedstrijd voor personeel dat duurzaam naar het werk komt

Ook personeelsleden die reeds duurzaam naar het werk komen en geen vervoermiddel willen testen, kunnen zich registreren voor deze campagne. Zij maken immers ook kans op een prijs uit de prijzenpot, met heel wat leuke prijzen per deelnemend bedrijf, zoals hippe “Gif mo chette” fietstassen, bonnen van West-Vlaamse streekproducten en een bon van een sportwinkel.

Feestelijke afsluiter

Op vrijdag 4 september om 12.30 uur is er de prijsuitreiking en fotomoment van de campagne bij de Sint-Jozefskliniek in de Ommegangstraat 7 in Izegem.

Campagne ‘De testkaravaan komt er aan!’

De provinciale campagne is dit jaar aan haar zevende editie toe. Van 2014 tot en met 2019 deed de campagne 119 bedrijven aan. Van begin 2014 tot en met eind 2019 legden 6.771 deelnemers bijna 2 miljoen duurzame kilometers af en bespaarden ze 251 ton CO2. Uit een bevragingsronde bij de deelnemende bedrijven blijkt dat ongeveer 40 % van de respondenten voortaan een duurzaam vervoermiddel gebruikt voor zijn/haar woon-werkverkeer. Bijna 58 % doet dit vooral met de elektrische fiets.

De Provincie is de eerste organisatie die een dergelijke woon-werkcampagne aan bedrijven aanbood. Ze speelt daarmee in op de vraag van bedrijven om nieuwe mobiliteitsvormen te kunnen uittesten.

‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’

Ter uitbreiding van de campagne trekt de testkaravaan voor de vierde keer ook naar de gemeenten en hun inwoners. In 2020 biedt het project de inwoners van Middelkerke, Koekelare, Wielsbeke, Oostrozebeke en Heuvelland de kans om gratis een fiets uit de vloot te testen en zo de voordelen ervan te ontdekken.

www.testkaravaan.be