Reeds 35.000 gezinnen schreven zich in voor groepsaankoop groene stroom en gas

Image

Dat is ongeveer een kwart meer dan vorig jaar in diezelfde periode.

Nog gedurende drie weken, tot en met dinsdag 11 februari, kunnen particulieren en ondernemingen (met een jaarverbruik tot 50.000 kWh voor elektriciteit en 100.000 kWh voor gas) zich vrijblijvend en gratis inschrijven voor de groepsaankoop via de website www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop, via de gratis infolijn (0800 18 711) of via een infoloket.

Het verdere verloop

De veiling voor energieleveranciers is voorzien op woensdag 12 februari. Daarna krijgen alle ingeschrevenen een voorstel op maat voor een contract van één jaar. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet in te gaan op het aanbod.

Burgers met vragen, onder andere over de locaties en de openingsuren van de infoloketten, of met specifieke vragen in verband met hun energiefactuur kunnen terecht op de gratis infolijn op 0800 18 711 of kunnen mailen naar [email protected].

Eerdere succesvolle groepsaankopen in West-Vlaanderen

Bij de groepsaankoop groene energie en gas van de Provincie West-Vlaanderen van vorig jaar schreven maar liefst 67.275 gezinnen zich vrijblijvend in. 46.141 van hen (zo’n 69 %) gingen effectief in op het aanbod van de winnende energieleveranciers en bespaarden gemiddeld 200 euro.

Dankzij de verschillende groepsaankopen van de Provincie West-Vlaanderen stapten in totaal al zo’n 264.000 gezinnen en bedrijven over.

Met de groepsaankoop wil de Provincie haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiekosten. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een veiling kan een betere prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100 % groene stroom.

Meer info voor het ruime publiek:
[email protected] of 0800 18 711

[ www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop ]