Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof ontdekken met het gezin via speurtocht

Image
Boekje om zoektocht in Wallemote Wolvenhof te doen

Op woensdag 17 april hebben de Provincie West-Vlaanderen, het Stad-Land-Schap ’t West-Vlaamse hart, Eperon d’Or en Dienst Toerisme Izegem, en Toerisme Leiestreek een nieuwe gezinsspeurtocht gelanceerd, ‘Op avontuur met Blob – Zoek mee naar het verdwenen familiejuweel’. Die kadert binnen een reeks gezinsvriendelijke zoektochten van Toerisme Leiestreek.

Wallemote-Wolvenhof is na Bergelen (Wevelgem) het tweede provinciedomein met een Blob-zoektocht. Tijdens de speurtocht ontstaat er een leuke combinatie tussen natuur, erfgoed en plezier, en worden de speurneuzen spelenderwijs meegenomen naar de groenste plekjes van de Leiestreek.

Zoek mee naar het verdwenen familiejuweel

Deze gezinsspeurtocht is ontwikkeld voor gezinnen voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Tijdens hun tocht maken ze kennis met het spookje Wolf en Blob, een huppelend beukennootje met een fijne speurneus. Wolf en Blob hebben in een geheime gang van het kasteel een schatkaart gevonden waarmee ze op zoek gaan naar de dief van een diamanten broche.

Gezinnen kunnen deze speurtocht met een lengte van 2,5 km op eigen houtje doen. De brochure is gratis verkrijgbaar bij verschillende afhaalpunten in ’t West-Vlaamse hart of kan thuis gedownload en afgedrukt worden. Het parcours is geschikt voor buggy’s en rolstoelen.

Week van de Provinciedomeinen

De speurtocht wordt gelanceerd tijdens de Week van de Provinciedomeinen die plaatsvindt van zondag 14 april tot en met maandag 22 april, met als thema ‘Kom op adem’.
Op maandag 22 april sluit de ‘Week van de provinciedomeinen’ feestelijk af met een gezinshappening in onder andere provinciedomein Wallemote-Wolvenhof. 

[www.toerisme-leiestreek.be/nl/blob]