Provinciedomein De Gavers (Harelbeke) sluit 2.000-soortenjaar af met gratis event ‘Uitgepluisd’

Die dag staan er tussen 14 en 18 uur heel wat activiteiten op het programma, waaronder een snorkelsafari, een insectensafari, een bosloopspel, het spotten van de big 5 op de Gaverplas of een ritje naar de groendienst op de pendelfluisterboot. Ook worden de resultaten van het 2.000-soortenjaar voorgesteld.

Resultaten 2.000-soortenjaar
Het provinciedomein De Gavers ging het afgelopen jaar samen met Natuurpunt Gaverstreke op zoek naar alles wat leeft en beweegt in het domein. Van vlinders tot pissebedden, van vleermuizen tot paddenstoelen. Op deze manier kan de biodiversiteit in kaart gebracht worden. De teller staat momenteel op 2.284 waargenomen soorten. Nog tot zondag 28 augustus kunnen daar nog soorten bijkomen.

De 2.000ste soort werd al op 23 juni gevonden, namelijk het Roomvleklieveheersbeestje. Dankzij het onderzoek werden maar liefst 170 zeldzame soorten op het domein gevonden.

De Gavers Uitgepluisd
Op zondag 28 augustus wordt de biodiversiteit in de Gavers gevierd tijdens een gratis evenement voor het ruime publiek. Tijdens ‘De Gavers Uitgepluisd’ zijn er de hele namiddag allerlei activiteiten voor groot en klein. Bezoekers kunnen er o.a. deelnemen aan een snorkelsafari, op zoek gaan naar allerlei insecten, kennismaken met ‘de levende groene bomen’, of klimmen in de bomen. De activiteiten vinden plaats van 14 tot 18 uur op het provinciedomein De Gavers.

[www.west-vlaanderen.be/activiteit/de-gavers-uitgepluisd]